Wat vind jij van vrouwelijke Ghostbusters?

Er zijn de afgelopen jaren veel geruchten geweest over Ghostbusters 3, met name omdat Bill Murray moeilijk leek te doen.
In 2011 vertelde Ghostbuster-acteur Dan Aykroyd nog “Yes, we will be doing the movie, and hopefully with Mr. Murray” en voegt daaraan toe dat het originele viertal sowieso een kleine rol zal hebben in de film: “Mijn karakter, Ray, is nu aan één oog blind en kan de Cadillac niet meer besturen, ook heeft hij een zwakke knie en kan bepakking niet meer tillen. Egon is te dik om in een Ghostbusterpak te passen. We hebben vers bloed nodig en dat is de belofte, we dragen Ghostbusters over aan een nieuwe generatie.”

En dat verse bloed is inmiddels bekend geworden door een tweet van regisseur Paul Feig: actrices Kristen Wiig, Melissa McCarthy, Leslie Jones en Kate McKinnon!

De film zal zich volledig afspelen in New York, maar over het verhaal bestaan nog geen officiële details. De website Hitfix heeft een aantal details teruggetrokken, al wordt hier wel beschrijven dat er geen verbintenis zal zijn met de originele Ghostbusters-films en het bij de oorsprong van het onstaan van dit team zal beginnen. Verder schrijft men over mogelijke andere castleden: Peter Dinklage (Game of Thrones) als super villain en – ja, daar is hij weer – ook Bill Murray krijgt mogelijk een rol als slechterik.

We houden het de komende anderhalf jaar in de gaten, want deze vrouwelijke Ghostbusters hebben een officiële datum van Sony gekregen:
ghostbusters-2016

Wat vind jij van de vrouwelijke Ghostbusters?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “Wat vind jij van vrouwelijke Ghostbusters?”

 1. Waarom?
  Nee, serieus: waarom?

  Ze hadden nooit op Bill Murray moeten wachten en gewoon een derde en eventueel meerdere delen moeten maken zonder hem of een vervanger moeten zoeken (Venkman stopt ermee; nieuwe collega Ghostbuster begint).

  Omdat ze de toekomst van de franchise meer dan 20 jaar lang af hebben laten hangen van 1 arrogante eikel van een acteur, gaan ze zich nu in de gekste bochten wringen om alsnog een Ghostbuster-film te maken die alleen in naam met de eerste 2 te maken heeft.

  En om te laten zien hoe politiek correct Hollywood is, krijgen we nu een film met alleen vrouwelijke Ghostbusters. Yaaaaay, girl power…

  Ik snap zowiezo niet waar Hollywood mee bezig is: Vrouwelijke Ghostbusters, een zwarte Johnny Storm in de nieuwe Fantastic Four.
  Geen wonder dat ik de afgelopen paar jaar meer series gezien heb dan films.
  Series zijn tegenwoordig veel beter dan de nieuwe films.

  Beantwoorden
 2. Ik zit hier totaal niet op te wachten. Deze “nieuwe” generatie komieken doet me vrij weinig. Het is meer gekke bekken trekken en zichzelf in plaatsvervangende-schaamte-situaties manoeuvreren om maar lollig te zijn. Heb niks met McCarthy of Wiig. Irritante actrices.

  Beantwoorden
  • Ja, en precies wat Simon al zegt, deze generatie komieken moet het hebben van bekkentrekkerij en poep en piesgrappen.

   Deze film gaat gewoon een soort Bridesmaids met spoken worden (Wigg en McCarthy zaten ook in die film).

   Er zijn nu zelfs plannen voor een zwarte James Bond.
   De politiek correctheid in Hollywood is gewoon volkomen doorgeslagen.

   Ik ben ook een fervent comic-lezer, en de afgelopen jaren is het ook daarin mode om karakters die al decennialang blanke mannen zijn ineens een andere ethniciteit te geven of te rebooten als vrouw (Marvel).

   Beantwoorden

Plaats een reactie