Castle Rock Kitchen: 80 recepten uit de verhalen van Stephen King

Kookboeken gebaseerd op een verhaal, genre of tv-serie zien we steeds vaker. Maar meestal zijn dit dunne koffietafelboeken. Sinds kort is er een kookboek op de markt met 80 recepten geïnspireerd op de boeken en verhalen van schrijver Stephen King. Zelf heb ik het nog niet in handen gehad, maar deze journalist van Esquire wel en die is dolenthousiast.

Behalve het artikel van Esquire, ja echt een leestip, kan ik niet zo heel veel meer melden, dan de beschikbare beschrijving en wat plaatjes. Ohja, ik ben 13 januari jarig ;-).

“Ontdek 80 klassieke en moderne recepten geïnspireerd door Stephen Kings Maine, met gerechten uit de boeken die zich afspelen in Castle Rock, Derry en andere fictieve steden, met een voorwoord van de legendarische auteur zelf.

Castle Rock Kitchen is een meeslepende culinaire ervaring van verrukkelijk tot macaber, met prachtige, stemmige foto’s die Stephen King-fans meevoeren naar keukentafels, diners en picknickkleedjes in Maine. Recepten van drank tot dessert (en elke gang daartussenin) zijn geïnspireerd op maaltijden en bijeenkomsten uit de meer dan veertig romans en verhalen die zich afspelen in Kings Castle Rock multiversum – een donkerdere, meer gotische versie van het Maine dat de meesten kennen.

Ben's Really Big Salad - uit IT
Ben’s Really Big Salad – uit It

De tachtig professioneel ontwikkelde gerechten gebruiken veel lokale, down-home ingrediënten zoals verse zeevruchten, aardappelen, wilde bosbessen en ahornsiroop, plus enkele lekkernijen van elders:

Ontbijt: Pannenkoeken met de Toziers (It), Dog Days French Toast (Cujo)
Lunch: One-Handed Frittata (Under the Dome), Killer Mac and Cheese (Gramma)
Avondeten: Blue Plate Special (11/22/63), Whopper Spareribs (The Tommyknockers)
Vis en zeevruchten: Krab Canapés (Pet Sematary), Moose-Lickit Fish & Chips (The Colorado Kid)
Vegetarisch: Handtaarten met wilde champignons (Bag of Bones), Holy Frijole Enchiladas (Elevation)
Gebak en lekkernijen: Hermits for the Road (The Long Walk), Blueberry Cheesecake Pie (The Body)
Drankjes en Cocktails: Homemade Root Beer (Carrie), Deadly Moonquake (Drunken Fireworks)

Woops - uit Under the Dome
Woops – uit Under the Dome

Met een voorwoord van Stephen King en verhaalfragmenten die de recepten verbinden met de boeken die hen inspireerden, levert Castle Rock Kitchen angstaanjagend lekker eten en drinken.”

Krijg jij al trek?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie