Hulu Original ‘Castle Rock’ krijgt tweede seizoen

Hulu heeft laten weten dat ze het groene licht hebben gegeven voor een tweede seizoen van Castle Rock. Castle Rock brengt vele karakters en thema’s uit de boeken van Stephen King samen. Sam Shaw en Dustin Thomason ontwikkelden het project van Hulu en produceren Castle Rock samen met J.J. Abrams, Ben Stephenson en Liz Glotzer.

Castle Rock seizoen 1

In het eerste seizoen keert advocaat Henry Deaver (Andre Holland) terug naar Castle Rock, zijn geboortestad, om een mysterieuze Shawshank-gevangene te vertegenwoordigen tijdens een rechtszaak. De mysterieuze jongen, die The Kid wordt genoemd, is geen normale gevangene. Hij werd diep onder de gevangenis in een kooi gevonden. Niemand weet wie hij is, waar hij vandaan komt en wat er precies aan de hand is in Castle Rock. Het eerste seizoen ging 25 juli in Amerika in première en bestaat uit tien afleveringen. Op 12 september is alweer de seizoensfinale. Over uitzendingen in Nederland is nog niks bekend.

Andere verhaallijnen in seizoen 2

Co-showrunner Dustin Thomason heeft laten weten dat elk seizoen andere karakters en verhaallijnen zal volgen, terwijl thema’s en bepaalde karakters uit voorgaande seizoenen verweven worden in het verhaal. De serie combineert de mythologische schaal en het intieme karakterverhaal van King’s meest geliefde werken, en weeft een epische saga van duisternis en licht, die zich afspeelt op een paar vierkante kilometer van het Maine-bos.

Welcome To Castle Rock

Voor alsnog zijn verder geen details vrijgegeven over het aantal afleveringen, de premièredatum en de cast voor het tweede seizoen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie