Castlevania: Symphony of the Night nu op je mobiel te spelen

Konami heeft ons iets gegeven en het is altijd een beetje moeilijk om te bepalen of dat nou leuk is, of niet. Castlevania: Symphony of the Night is nu verkrijgbaar op iOS en Android en alhoewel SotN echt een klassieker van jewelste is, rijst de vraag: doet het op je mobiel net zo veel eer aan?

Castlevania:SotN stamt alweer uit 1997, door Konami op de markt gebracht, is alweer het 14e deel uit de Castlevania-reeks en een direct vervolg op Castlevania: Rondo of Blood. In SotN speel je eigenlijk als Alucard, maar zie je in het begin de slotscene van RoB. Je word dus als speler op het verkeerde been gezet omdat je speelt als Richter die tegen Dracula vecht en verslaat. Richter verdwijnt 4 jaar later en Maria wordt gevraagd hem te zoeken en stuit bij haar zoektocht op het verrezen kasteel van Dracula: Castlevania. Nu ontwaak je als Alucard uit zijn zelfveroorzaakte slaap om zijn vader Dracula te verslaan. Maar het kasteel van Dracula is niet zo maar een kasteel en staat in dienst van de chaos.

En al dit lekkers is dus nu mobiel te spelen, onderweg in de bus, thuis aan de eettafel of lekker op de wc. Hoewel dat mij vrolijk stemt (mijn Switch is thuis van alle apparaten verreweg het meest aan, puur vanwege het mobile element), is er wel een dingetje wat zwaar weegt: de besturing. Op mobiel speelt het gewoonweg niet lekker, omdat ik het gevoel van fysieke knoppen mis. Hierdoor ram je -zeker op kritieke momenten- er regelmatig naast. En ik hoef niemand uit te leggen dat dat funest voor de spelervaring is. Tel daarbij op dat spellen uit het SNES-tijdperk vrijwel allemaal een redelijk strakke besturing vereisen, en waar dood ook echt dood is. Dan kan je maar beter je A+ reflexen gebruiken.

Ik heb het spel op Android gekocht en tot mijn grote opluchting is er dus ondersteuning voor controllers. Ben dus lekker met mijn Dualshock 4 mijn jeugd aan het herbeleven. En los van de besturing speelt het spel als een zonnetje. Nu heb ik wel een toptoestel (one+7 pro), maar het spel heeft niet zulke fantastische hardware nodig, dus op oudere toestellen moet het ook prima te spelen zijn.

Castlevania: Symphony of the Night Teaser Trailer (PSX), short version

Ik ga me hier nog wel een tijdje mee vermaken, zo veel is zeker! Ga jij het spelen, heb jij het al eens uitgespeeld? Laat het weten in de comments.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie