Child’s Play remake in de maak!

Wie kent ‘m niet. De “good-guy pop” Chucky met zijn bekende uitspraak “Hi I’m Chucky, wanna play?” en “Hi, I’m Chucky and I’m your friend till the end. Hi-de-ho! Ha, Ha, Ha!” Onlangs werd aangekondigd dat deze moordzuchtige pop een eigen televisieserie krijgt wat aangeeft dat Chucky nog altijd ongekend populair is. Maar er komt meer groot nieuws onze kant op. Chucky krijgt een reboot!

Voor iedereen die niet weet waar Child’s Play over gaat een korte samenvatting: Wanneer de seriemoordenaar Charles Lee Ray ’s avonds dodelijk gewond raakt tijdens een beschieting door detective Mike Norris, breekt hij voor hij aan zijn verwondingen bezwijkt in in een speelgoedwinkel. Met behulp van een voodoo-spreuk legt hij zijn ziel in één van de bij kinderen geliefde “good-guy” poppen. De winkel wordt hierna door de bliksem getroffen en brandt volledig af. Niet lang daarna krijgt Andy Barclay voor zijn zesde verjaardag een speciaal cadeau: de behekste pop met Rays geest erin, Chucky genaamd, die zijn moeder, de weduwe Karen Barclay, heeft gekocht van een straatventer. Karen zit als weduwe krap bij kas en kan zich de normale prijs van een “good-guy”-pop (Andy’s hartewens) niet veroorloven. De straatventer vertelt er niet bij dat hij de pop in een uitgebrande winkel heeft gevonden. Chucky begint zich echter al snel vreemd te gedragen.

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een reboot en een remake? Bij een remake blazen ze een film nieuw leven in maar wordt de bestaande verhaallijn gerespecteerd. Bij een reboot wordt het verhaal opnieuw geïnterpreteerd. Een voorbeeld is Ocean’s 11 uit 1960 en Ocean’s 11 uit 2011. De verhalen komen nagenoeg overeen. Ook de film Psycho uit de jaren 60 is bijna compleet gekopieerd door Gus van Sant in 1998. Als we het over reboots hebben denk dan aan de film Batman uit 1998. Dit is een herinterpretatie van de comics uit de jaren 60.

De verhaallijn die de reboot volgt is een dat een groep jongeren het op gaat nemen tegen een technologisch geavanceerde pop.

Don Machini (de bedenker van Child’s Play) heeft tijdens een interview het volgende laten weten: “We’re still working on the series and also plan to continue the film franchise with Universal. We intend to stay true to the universe we’ve created.”

Machini kreeg de inspiratie voor Child’s Play van de aflevering “Talky Tina”, een doodenge pop in een aflevering van The Twilight Zone én de film “Trilogie of Terror”.

Volgens bronnen gaan ze in september in Vancouver met de productie van start.

Child's Play (1988) - Official Trailer (HD)

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie