Chucky keert terug in nieuw script

Chucky de moordlustige Good Guys pop, wie kent hem niet? In 1988 schreef Don Mancini het script voor de film ‘Childsplay’ waarin de geest van een overleden crimineel door Voodoo in een pop terecht komt. Hoe het verder gaat kennen we allemaal, Chucky laat een spoor van dood en verderf achter. Sindsdien zijn er nog vijf andere Chucky films uitgebracht en deze maand werd bekend dat Don Mancini werkt aan een script voor een zevende film.

Voor liefhebbers van de Chucky reeks goed nieuws. Het is alleen niet zeker of de film ook daadwerkelijk uitgebracht wordt. Mancini werkt weliswaar aan een script maar het is nog niet opgepakt door een filmmaatschappij. Het is dus afwachten of de film er ook echt gaat komen.

chucky childsplayHoe zat het ook alweer?

In 1988 kwam Childsplay uit, de eerste film met Chucky de moordpop in de hoofdrol. Seriemoordenaar Charles Lee Ray wordt door een agent neergeschoten. Hij vlucht naar een speelgoedwinkel en weet, voor hij overlijdt, doormiddel van een voodoospreuk zijn ziel over te zetten in een pop. De pop wordt vervolgens gekocht door Karen Barclay die hem cadeau doet aan haar zoontje Andy. Al snel komen ze erachter dat er iets niet pluis is en er steeds meer mensen in hun omgeving op mysterieuze wijze omkomen.

Childsplay krijgt al snel twee opvolgers. In 1993 wordt Childsplay 2 uitgebracht en twee jaar later Childsplay 3. De franchise begint als horror om mensen schrik aan te jagen, maar wordt gaandeweg steeds meer een parodie. Een deel van de films worden direct op DVD uitgebracht en krijgen een cultstatus. In 1998 wordt Bride of Chucky uitgebracht waarin de pop een maatje krijgt in de vorm van Jennifer Tilly. En in 2004 krijgt Chucky zelfs nageslacht.

De laatste ‘Childsplay’ film wordt in 2013 uitgebracht onder de naam ‘Curse of Chucky’. Deze belandt rechtstreekst op DVD, maar de reviews zijn niet verkeerd. Don Mancini laat zien dat zijn inspiratie nog lang niet op is. Dit lijkt hij te willen bewijzen met een nieuw script voor een zevende film over de roodharige plaag. Het is alleen nog de vraag of de filmstudio’s het ook zien zitten.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Chucky keert terug in nieuw script”

  1. Chucky als je kunt lezen ben jij de beste in alle films i love you jij bent de beste moordenaar ooit en ooit wil ik worden zoals jij

    Beantwoorden

Plaats een reactie