Cinema Brewers maken Brimstone speciaalbier

Brimstone is een duistere thriller met een bezeten dominee, bloed, heel veel bloed, Guy Pearce, Carice van Houten, en de onschuld van een glaasje limonade. En dan hebben we het over de Dry-hopped American Amber Ale met bloedsinaasappel, het nieuwe biertje van de Amsterdam Cinema Brewers.
Brimstone Bier - Cinema Brewer
De bloedsinaasappel in het bier Brimstone verwijst naar het bloed dat rijkelijk vloeit in de film. De Australische hoppen zijn een saluut aan de Australische acteur Guy Pearce en de citra hoppen zijn een verwijzing naar de onschuld van een glaasje limonade.

In de duistere western Brimstone komt het leven van de jonge Liz, en dat van haar gezin op het spel te staan wanneer een huiveringwekkende dominee haar pad kruist. Er zijn rollen weggelegd voor Dakota Fanning, Guy Pearce, Emilia Jones, Kit Harington en Carice van Houten. De regie is in handen van Martin Koolhoven.

‘Het is echt geweldig lekker bier! De makers hebben echt een smaak gevonden die bij de film past.’, aldus regisseur Martin Koolhoven die het biertje vers uit de brouwerij kreeg te proeven.

Eerder brouwden Cinema Brewers al biertjes voor andere films: Bock to the Future, King Kong, a Trip to Paradise, De Lebowski en The $5 Shake (Pulp Fiction).
Het etiket van het Brimstone biertje werd ontworpen door kunstenares Katinka Lampe, en zal tijdens de Nederlandse première van de film op 9 januari aanstaande in Pathé Tuschinski worden gelanceerd.
De film Brimstone is vanaf 12 januari in bioscopen door het hele land te zien. Ook het bier is door het hele land verkrijgbaar.

Brimstone (HD trailer NL)

Interessant artikel?

Plaats een reactie