Cinema Curioso 2012: de riolen van onbedoelde pulpcinema


Cinema Curioso is dé excursie door de krochten van de cinema langs hilarische miskleunen uit de filmgeschiedenis. Dit najaar is de vierde editie te zien in het hele land plus België. Dat wordt genieten van gênante rollen van een piepjonge Johnny Depp, Arnold Schwarzenegger & Sandra Bullock, zweterige krachtpatsers met snor en/of krullenmat, onaangename voodoorituelen, de meest afgrijselijke voice-overs uit de filmhistorie én Godzilla versus het Onuitstaanbare Olievlekmonster.

Voor Cinema Curioso 2012 selecteerde filmkenner, EYE-programmeur en The Cult Corner hoofdredacteur Ronald Simons wederom tientallen verbazingwekkende fragmenten waarin de goede bedoelingen van de makers onbedoeld resulteren in bizarre, tenenkrommende, lachspierkietelende en oogbalteisterende pulpmeuk, alles voorzien van live commentaar. Een ruime selectie van twee uur hilarische filmfragmenten, die met liefde zijn gemaakt, maar waarbij zo’n beetje alles fout ging wat er fout kon gaan.

Pygmeeënterreur
Deze bizarre excursie door de riolen van de onbedoelde pulpcinema leidt ons onder meer langs een huiveringwekkende seksscène met Sandra Bullock, uitzinnige pygmeeënterreur, de meest spectaculaire achtervolgingsscène ooit gefilmd (in Bollywood), en fragmenten uit Yog: The Space Amoebe, Hercules in New York, Ninja Terminator, Psyched by the 4D Witch en Papaya: Love Goddess of the Cannibals. Als uitsmijter staan er iedere avond ook nog twee prijsvragen op het programma, met dvd’s en filmaffiches van B-films als beloning.

Yog Monster From Space movie trailer

‘Cinema Curioso 2012’ vanaf 31 augustus in acht filmtheaters in Nederland en België:
EYE (Amsterdam) – vrijdag 31 augustus 2012
Filmhuis Den Haag – donderdag 18 oktober 2012
Leids Film Festival – vrijdag 26 oktober 2012
Razor Reel Fantastic Film Festival (Brugge) – donderdag 1 november 2012
Vera Zienema (Groningen) – dinsdag 27 november 2012
Louis Hartlooper Complex (Utrecht) – donderdag 6 december 2012
Plaza Futura i.s.m. Studium Generale (Eindhoven) – dinsdag 11 december 2012
Lumière Cinema (Maastricht) – maandag 21 januari 2013

Interessant artikel?

1 gedachte over “Cinema Curioso 2012: de riolen van onbedoelde pulpcinema”

Plaats een reactie