Cannibal Night op 19 januari in filmhuis De Balie


Cinema Egzotik vertoont twee gruwelijke films: Cannibal Apocalypse en Cannibal Holocaust. Hoe luguber het ook is, wegkijken lukt niet!

Elke maand presenteren regisseur Martin Koolhoven en filmomnivoor Ronald Simons twee genreklassiekers uit de krochten van de filmgeschiedenis voor een ouderwetse double-bill. Deze aflevering een macaber thema, kakelvers opgediend door beide heren: kannibalen, de antropofagen onder ons.

In Cannibal Apocalypse brengen twee Vietnamveteranen een besmettelijk virus mee terug van hun missie. Drie keer raden waar mensen die besmet raken met dit virus in veranderen. In de tweede film, Cannibal Holocaust, gaat een Amerikaanse professor op zoek naar een groep documentairemakers die nooit terug zijn gekomen uit de Zuid-Amerikaanse jungle. Hij vindt ze wel, maar niet levend. Het materiaal dat de crew gedraaid heeft is echter ongedeerd. Maar wat daarop te zien is…

Kom gezellig langs en prik een warm vorkje medemens mee!

Donderdag 19 januari 20.00 uur in filmhuis De Balie in Amsterdam.
Cannibal Holocaust (Ruggero Deodato, 1980) trailer
Cannibal Apocalypse (Antonio Margheriti, 1980) trailer
Entree: € 8 / € 6 met korting (CJP/Studenten/Stadspas/65+)

Kaarten aan de kassa of via www.debalie.nl

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “Cannibal Night op 19 januari in filmhuis De Balie”

  1. Cannibal Holocaust is echt een van de bruutste films in het splatter genre. Zeker als je bedenkt dat deze film uit de jaren 80 stamt.
    Cult van de bovenste plank.

    Beantwoorden

Plaats een reactie