Cinema Egzotik vertoond klassieker Fright Night op 35mm

Fright Night (1985) remake

Iedere maand trekken regisseur Martin Koolhoven en filmkenner Ronald Simons voor Cinema Egzotik obscure films uit de kast en brengen een respectvolle ode aan de vergeten klassiekers. Omdat er in 2011 een remake van Tom Hollands’ klassieke horror Fright Night in de bioscopen te zien zal zijn, vertonen Simons en Koolhoven speciaal voor de Uitmarkt het origineel uit 1985 op 35mm-film.

Maar weinig films doen de “ondoden” zo goed recht als Fright Night. In deze instant 80’s klassieker gelooft niemand Charley Brewster als hij erachter komt dat zijn buurman een vampier is. Beef mee voor nop met Charley, die tussen alle zonsondergangen door ook nog eens zijn vriendinnetje moet zien te redden. Vergeet vooral je knoflook en crucifix niet.

Fright Night: Zaterdag 27 augustus 22:00, De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10 in Amsterdam. Er worden geen kaarten verkocht of gereserveerd. Wie het eerst in de rij staat voor de film, is verzekerd van een plek in de zaal.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x