Cinema Macabre gaat zaterdag van start in Amsterdam!

john carpenter nightAmsterdam heeft er een nieuwe plek bij waarbij horror vertoond gaat worden namelijk: Cinema Macabre. Elke twee maanden zal er een double feature plaatsvinden in Filmhuis Cavia waarbij vooral de horrorfilm zijn plek zal krijgen.

Oprichters Dennis Alink, Ricardo Tomas Dias en Nachtvlinder Johan de Joode kwamen al regelmatig bijeen in de oude film academie op de Overtoom waar Dennis al enige jaren een cultfilmavond hield. Ricardo raakte later betrokken bij de organisatie en weer wat later Johan. De liefde voor horror is bij alle drie ongekend en alle drie waren ze niet tevreden met de hoeveelheid horror in de Amsterdamse bioscopen. “Sure, Pathé laat wel horrorfilms zien maar laat nogal steken vallen bij de programmering. Enkele films die echt een bioscooprelease verdienen krijgen dat niet en dat is echt doodzonde. Gelukkig hebben we wel de avonden van Martin Koolhoven maar die richt zich niet alleen op horror maar op cult in het algemeen. Wij willen een specifieke horrorfilmavond waarbij je het gevoel krijgt alsof je terug bent in de jaren tachtig. Klein, gezellig, goedkoop en vooral een hoop smerigheid” aldus Johan.

De focus bij Cinema Macabre ligt voornamelijk op de wat oudere horrorfilms. Films die de meeste van ons nooit in de bioscoop hebben mogen ervaren. Films die in de vergetelheid zijn geraakt en een nieuw publiek verdienen. Films die bij het uitbrengen zijn neergesabeld door de pers maar met de jaren een grote groep liefhebbers hebben gekregen met dank aan internet. DIE films willen wij gaan vertonen.

De organisatoren van Cinema Macabre zijn niet alleen liefhebbers maar zijn op diverse vlakken actief om het genre te promoten. Dennis Alink schrijft namelijk voor Cult Movies Reviewed recensies, heeft hij zijn eigen filmblog Midnight Movie Review en doet hij verslag van films bij UPC. Ricardo Tomas Dias is oprichter van de website Cult Movies Reviewed en schrijft daar ook recensies. Johan de Joode is werkzaam als redacteur bij De Nachtvlinders en schrijft recensies voor zowel De Nachtvlinders als Cult Movies Reviewed.

John Carpenter Night 29 maart

De eerste filmavond van Cinema Macabre gaat van start aanstaande zaterdag, 29 maart, om 20:00. Het programma is een heuse John Carpenter Night met Prince of Darkness en In the Mouth of Madness als double feature!


Filmhuis Cavia is een klein filmhuis met 1 zaal waar circa 40 man in kan en bevindt zich in de Van der Hellstraat (hoe toepasselijk) in stadsdeel Westerpark. De kaarten zijn maar 5 euro per stuk dus wees er snel bij!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie