Clarice: Er wordt gewerkt aan een Silence of the Lambs-serie

Amerikaanse zender CBS heeft Alex Kurtzman en Jenny Lumet opdracht gegeven om een proefaflevering te laten maken voor de serie Clarice. Het wordt volgens de berichten een crime/dramaserie en volgt de gebeurtenissen van Clarice Sterling ná The Silence of the Lambs.

De horrorthriller The Silence of the Lambs verscheen in 1991 en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Thomas Harris. De jonge FBI-agente Clarice Starling werkt aan een zaak rond de psychopathische seriemoordenaar “Buffalo Bill” gezet. Om een beter idee te krijgen hoe seriemoordenaars denken, gaat ze het gesprek aan met de opgesloten Dr. Hannibal “The Cannibal” Lecter.

The Silence of the Lambs - Trailer

Het plan is dat de aangekondigde serie Clarice in 1993, een jaar na de gebeurtenissen in de film, afspeelt en draait rondom haar werkzaamheden bij het opsporen van seriemoordenaars en verkrachters. Daarmee speelt het zich wel af voor de verfilming van de film Hannibal (2001).

Veel horrorliefhebbers balen nog steeds dat horrorserie Hannibal, wat zich af speelt voor de film uit 1991, na 3 seizoenen plots stopte. Maar ik vermoed dat de serie Clarice niet zo duister zal zijn. De serie zal naar verwachting dit jaar zeker nog niet af zijn.

Wat vinden jullie van deze plannen?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Clarice: Er wordt gewerkt aan een Silence of the Lambs-serie”

 1. We hebben Criminal Minds toch al gehad?
  Daarnaast zal Clarice vast niet door Jody Foster worden gespeeld en zal Anthony Hopkins waarschijnlijk ook niet komen opdraven. Dit lijkt mij overbodige beeldbuis vulling worden.

  Het valt me echt op. Er is nauwelijks meer inspiratie en creativiteit om eens iets heel nieuws te bedenken. Nu wordt er weer een (goede) film uit het al behoorlijk verre verleden (’91) als bron gebruikt. Maar ja, mogelijk kennen de Millenials deze film helemaal niet en is dat de doelgroep. Sorry als ik wat sarcastisch overkom 🙂

  Beantwoorden
 2. De filmsaga, Hannibal Rising, Red Dragon, Silence en Hannibal, is goed. Hannibal is wel de minste van de vier ook al speelt Hopkins de psychopaat Lecter. De serie Hannibal vond ik ook heel sterk!
  Ik ben bang dat deze serie niet veel zal toevoegen. Jody zal Clarice niet gaan spelen en Anthony Hopkins zal ook niet komen. Verzin iets nieuws!

  Beantwoorden

Plaats een reactie