Nederlandse film Claustrofobia over orgaanroof krijgt online release

Eve (26) is een rustig, ietwat verlegen meisje dat een klein appartement in Amsterdam deelt met Suzy. Sinds kort hebben ze een nieuwe buurman, Alex (31) is een medisch student met een passie om chirurg te worden. Als Suzy verdwijnt lijkt er niets aan de hand, ze heeft er een gewoonte van gemaakt om direct bij nieuwe vriendjes te blijven slapen. Als Eva de volgende dag vanuit werk thuis komt, zit het huis zonder stroom. Als ze in de meterkast de electriciteit weer probeert in te schakelen, heeft ze te laat door dat er iemand achter haar staat. Ze probeert nog weg te komen, maar de indringer steekt een injectienaald in haar nek en alles wordt zwart…

Claustrofobia is het speelfilmdebuut van Bobby Boermans, de zoon van theaterregisseur Theu Boermans, en is de eerste(06/05 was de eerste) een Nederlandse film die volledig online gereleased wordt. Vanaf eind mei kan iedereen de bloedstollende thriller over orgaanroof geheel gratis bekijken. Niet alleen op je laptop of IPTV, maar ook op je smartphone en iPad.

De film is een productie van SNOOOEP, een initiatief van reclameregisseur Thed Lenssen en filmproducent Edvard van ’t Wout. Het bedrijf integreert entertainment en advertising door online films te maken, free en on demand, in samenwerking met adverteerders, zonder gebruik van fondsgeld.

Dragan Bakema, Carolien Spoor, Thijs Römer, Juliette van Ardenne en Nienke Römer vertolken de hoofdrollen. Het scenario is geschreven door Robert A. Jansen. De film Claustrofobia wordt in dit geval mede mogelijk gemaakt door de Maag Lever Darm Stichting en Sponsor Bingo Loterij.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

9 gedachten over “Nederlandse film Claustrofobia over orgaanroof krijgt online release”

 1. Maar komt ‘ie ook in de bios dan? Want anders is het toch geen bioscoopfilm? 😛 Wel tof dat ze dit doen. Ben benieuwd hoe dat integreren met reclame werkt, want er moet natuurlijk wel aan worden verdiend.

  Beantwoorden
 2. 06/05 was de eerste Nederlandse film die online gereleased werd. Reeds in 2004. Volgens de berichten destijds was dat de eerste keer in Europa zelfs.

  Beantwoorden
 3. De film zojuist bekeken; een prima NL Film!
  Meestal ben ik niet zo van de nederlandstalige films, maar deze heb ik van begin tot eind aandachtig gevolgd!

  Beantwoorden

Plaats een reactie