Recensie: Coffin (Kipp Trible en Derrik Wingo, 2012)

Een man en een vrouw worden wakker en beseffen al snel dat ze zijn opgesloten in een soort doodskist en levend zijn begraven. Als ze een zaklamp vinden en merken dat ze worden gefilmd is het al snel duidelijk dat iemand iets met ze van plan is. Ze vinden op dat moment ook een brief waarin te lezen valt dat maar een man hun kan redden en laat dat nu net de echtgenoot van de vrouw zijn!

Coffin wil gelijk al duidelijk maken dat wanneer je vreemd gaat, je altijd een keer moet boeten voor je zonden. Als de echtgenoot bezoek krijgt van een gemaskerde man, is het al snel duidelijk dat er meer aan de hand is dan iemand die wil moorden en een spelletje wil spelen.

Helaas wordt Coffin nergens spannend. Geen enkel druppeltje bloed vloeit er tijdens de film. Daarom zou deze film eigenlijk geen horror mogen heten, en is de film eigenlijk wat mistplaatst op de website van De Nachtvlinders. Ik had continue het gevoel dat ik naar een lange aflevering van Law & Order of CSI zat te kijken.

Coffin kent drie verhaallijnen, het stel in de kist, de echtgenoot met de dader en twee rechercheurs die proberen de vermissing van de man en vrouw op te lossen en daarnaast continue aan het ruzieën zijn met elkaar. Dat het stel binnen 75 minuten zonder zuurstof komt te zitten wordt na 30 minuten al gelijk overboord gegooid aangezien ze een gat weten te maken in de kist, waaruit blijkt dat ze niet eens diep onder de grond liggen… Daar gaat de spanning! Jammer, want door het geswitch tussen de drie verhaallijnen is het sowieso al moeilijk om echt de spanning goed op te bouwen, zonder de tijdsdruk is deze al helemaal verdwenen. Daarna kabbelt de film rustig aan richting de finale waar je de twist al heel ver vantevoren ziet aankomen.

Coffin zou een toffe aflevering zijn in een crime scene tv-serie. Maar als film weet hij helaas niet genoeg te boeien.

Koop de dvd ‘Coffin’ nu bij Bol.com.

Sterren: 2 / 5

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
4 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Alex
Alex
11 jaren geleden

Mmm, deze film klinkt verdacht veel op Buried met Ryan Reynolds. Ook bij die film is de tag horror wat vreemd. Horror wil niet altijd bloed vloeien betekenen en volgens mij meer shockeren en bang maken met abnormale zaken… Iets dat in Buried ook niet aan de orde is. Het is meer een thriller… ben toch wel benieuwd wat het verschillen zijn, welke beter is en welke spannender…en welke het eerst was.

S
S
11 jaren geleden

Klinkt als een hele dikke rip off van Buried 🙂 ook de hoes is heerlijk “geinspireerd” op Buried. Buried kan best wel het label Horror dragen… leven begraven worden is opzich best een angstaanjagende situatie.. en dat is wat horror doet toch? De kijker/lezer verplaatsen in een angstaanjagende situatie?

ow en Alex: Buried was eerder..en is waarschijnlijk ook beter en spannender 😉

Alex
Alex
11 jaren geleden
Antwoord aan  S

@S: IK zag later pas dat er 2012 achter Coffin stond vermeld (doh!) 🙂 Het lijkt de laatste tijd wel of er alleen maar goedkope remakes gemaakt kunnen worden, dat is op zich al irritant maar om nou een “remake” te maken van een film van vorig jaar (Buried is van 2011 volgens mij) dat gaat me echt te ver. Naja, zal wel. Ik ga Coffin wel eens kijken maar zag op IMDb al dat er een hoop mensen zwaar teleurgesteld waren in de film… Niet zo gek. Het verhaal van Buried met Ryan Reynolds was overigens wel best eng en claustrofobisch.

filmke
filmke
11 jaren geleden

Ik vond de film wel goed. Het is inderdaad geen horror, met veel bloed enz.. maar het is eerder een psychologische thriller. Er zit spanning in. En het verhaal kent een enorm spannende afloop. Vind het een aanrader. Zo zie je, ieder heeft een andere smaak.

4
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x