Recensie: Cold Prey 3 – The Beginning (Mikkel B. Sandemose)

Cold Prey 2: Resurrection was een tikkeltje beter dan zijn voorganger. Zo’n succes vraag natuurlijk om een vervolg, maarja wat als het monster in deel twee al gedood is? Dan kies je voor een prequel: Cold Prey 3 – The Beginning.
cold prey 3
Het is een zomer ergens in de jaren ’80 als zes jongeren een weekendje gaan kamperen in de bergen. Als ze met autopech langs de weg staan, geeft een behulpzame agent hen een lift. Hij vertelt ze er direct bij dat de lokale buschauffeur die avond een feestje heeft en dat de kans klein is dat de bus de volgende ochtend rijdt. Ze spreken af om de volgende dag weer opgepikt te worden. Met een kaart uit ~1930 zoeken de jongeren naar hun slaapplaats, niet erg succesvol besluiten ze onder de sterrenhemel te slapen. De volgende ochtend zijn ze nog maar met vier man… de paniek slaat toe…

Misschien is Cold Prey 3 wel degene in de reeks met het meeste verhaal, dat is ook direct het slechtste idee. De makers hebben geprobeerd de beweegredenen van de ijskoude verschrikking te verklaren, maar zeiden we niet bij deel 1 juist zo sterk was omdat we niet krijgen te weten waarom alles gebeurt?

Ook een groot gemis is de sfeervolle omgeving, Cold Prey 3 speelt zin in een zomer af en er ligt geen sneeuw. De bloemetjes mogen er dan wel bloeien, de gehele cast zit nog lang niet op de niveau. Ach, hoewel The Beginning een slap aftreksel is van Cold Prey 1 & 2, is de film nog wel redelijk vermakelijk.

Cold Prey 3: The Beginning is nu te koop op dvd.

Sterren: 3 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie