Oscarwinnaar Colin Firth wordt vampier

Colin Firth, die een Oscar won voor zijn rol in The King’s Speech, speelt in zijn volgende film een vampier.

In de film, met de werktitel Stoker, zullen naast Firth ook Nicole Kidman en Alice In Wonderland-actrice Mia Wasikowska te zien zijn. Het verhaal, dat geïnspireerd is door Bram Stoker’s roman Dracula, is geschreven door Prison Break-ster Wentworth Miller en vertelt het verhaal van het meisje India en haar moeder, die na het overlijden van India’s vader bezoek krijgen van een mysterieuze oom. Wasikowska speelt de rol van India, Kidman is haar moeder en Firth vertolkt de rol van de mysterieuze oom.

Deze rol zal in niets lijken op Firths Oscarwinnende vertolking van koning George VI, laat staan die van Mr. Darcy in Pride and Prejudice en Bridget Jones Diary. In één scene schijnt hij een slachtoffer in de nek te steken met een schaar en iemand anders dood te knuppelen met een boomtak. Charming, I’m sure!

colin firth in bad
Voor zijn nieuwste rol baadt Colin Firth in het bloed.

Stoker wordt geregisseerd door de Koreaanse scenarist en regisseur Chan-wook Park die ook Lady Vengeance (2005) en I’m A Cyborg But That’s Okay (2006) op zijn naam heeft staan. De opnames beginnen later deze lente, de releasedatum staat gepland voor 2012.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Oscarwinnaar Colin Firth wordt vampier”

  1. “In één scene schijnt hij een slachtoffer in de nek te steken met een schaar en iemand anders dood te knuppelen met een boomtak.” Klinkt goed. Ik houd van bruut 😀

    Beantwoorden

Plaats een reactie