Ongewone vriendschap tussen jongen en monster in Come Play, kijk hier de trailer

Wat hebben Insidious (2010), The Babadook (2014), The Unborn (2009), The Grudge (2004), The Ring (2005), El Orfanato (2007) en The Exorcist (1973) met elkaar te maken? Juist ja, horrorfilms met prominente rollen voor kinderen. Het blijkt een gouden combinatie te zijn. Er zal deze Halloween in ieder geval weer een nieuwe toevoeging aan dit lijstje in de bioscoop verschijnen, namelijk Come Play.

In Come Play is een eenzame jongen op zoek naar vrienden in een wereld waarin hij zich niet thuis voelt. Zijn telefoon en tablet zijn helaas de enige dingen die er voor hem zijn, totdat er een mysterieus wezen zijn apparaten gebruikt om onze wereld binnen te dringen. Zijn ouders moeten ver gaan om hun zoon te redden van het “monster beyond the screen” (doet bijna een beetje denken aan Poltergeist uit ’82). Zie hieronder de trailer!

Come Play Trailer #1 (2020) | Movieclips Trailers

Als de film totaal niet eng is, kan het altijd nog als middel gebruikt worden om jonge kinderen ‘de gevaren van telefoons en tablets’ te leren… Er lijkt namelijk wel een ‘heel subtiele’ boodschap in verstopt te zitten. Overigens, als je je afvraagt waarom op IMDb de film met Larry wordt aangeduid: de film is gebaseerd op een korte film, genaamd Larry (de naam van het monster). Dit zou eerst ook de titel van de film worden, maar die is veranderd in Come Play. Overigens, dat films die gebaseerd zijn op korte films grote hits kunnen worden, bewezen Mama (2013) en Lights Out (2016).

De hoofdrol wordt gespeeld door Azhy Robertson, die vorig jaar in het Oscargenomineerde Marriage Story te zien was. Gillian Jacobs (Community) en John Gallagher Jr. (Hush en 10 Cloverfield Lane) spelen zijn ouders. Jacob Chase, die ook de korte film uit 2017 schreef en regisseerde, heeft dit eveneens bij de verlengde versie gedaan.

Op 30 oktober verschijnt Come Play in Amerikaanse bioscopen. Of de film dan ook in Nederland zal verschijnen, is nog niet bekend gemaakt.

Wat vind jij van de trailer? Kijk jij uit naar Come Play?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie