Comic: A Legacy Of Violence – mysterieus begin

We mogen Cullen Bunn intussen wel zo’n beetje de Stephen King van comics noemen. Een werkelijke expert in het schrijven van horrorcomics schreef hij eerder populaire titels als The Damned, Harrow County en Wolf Moon . Dit keer werkt hij samen met tekenaar Andrea Mutti voor Mad Cave Studios aan een nieuwe medical horrorserie, A Legacy Of Violence.

Het eerste nummer stelt ons voor aan een seriemoordenaar in een doodshoofd masker en Dr. Nick Shaw. Deze dokter heeft een link met een mysterieus iets genaamd Unit 731, de titel van een film die hem duidelijk schokt wanneer hij hem bekijkt. Wat de twee met elkaar te maken hebben is nog onduidelijk en gaat vast de basis zijn van het verhaal. We springen regelmatig van het heden naar 1966 en 1985. Ongetwijfeld hebben die tijdssprongetjes te maken met de ‘’legacy’’ in de titel.

De comic herbergt een oncomfortabel gevoel van dreiging en een nare martelscene in de sfeer van SAW. De tekeningen en misschien nog wel meer het beperkte kleurengebruik zijn atmosferisch en naargeestig.

Al met al leest deze comic als de eerst aflevering van een Netflix-serie. Je hebt nog geen goed idee van waar het verhaal naar toegaat maar het zuigt je naar binnen met de donkere sfeer en je nieuwsgierigheid.

De comic A Legacy Of Violence is te vinden in de betere stripspeciaalzaken en online in oktober.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie