Comicrecensie: Alena (Kim W. Andersson)

Ergens nieuw zijn is nooit makkelijk. Na een zware gebeurtenis in haar leven, begint Alena op een nieuwe privéschool, maar daar wordt ze gauw gepest door Philippa en de andere meiden van het lacrosse team. De enige persoon waar Alena haar hart kan luchten is Josephine. Haar enige vriend in dit alles.

Maar dan gebeuren er vreemde dingen. Philippa krijgt een steen naar haar hoofd geslingerd en Fabian, de enige die aardig doet tegen Alena, wordt bruut in elkaar geslagen. Wie heeft dit op zijn geweten? Was het… Josephine? Maar dat kan niet, want Josephine is al een jaar lang dood. Toch?

Alena is van oorsprong een Zweedse tienerhorror strip van Kim W. Andersson (Love Hurts), winnaar van de Svenska Serieakademien Adamsonstatyetten 2011, de grootste stripprijs van Zweden.

Alena werd zo populair dat het is verfilmd wordt met Daniel di Grado als regisseur. Op het Sitges Film Festival van 2015 ging de film in première. En op 24 augustus had Alena haar Amerikaanse/Engelse stripdebuut dankzij Dark Horse Comics.

Alena Comic

Alena lijkt alle ingrediënten te hebben van een tienerhorror zoals we allemaal misschien denken te kennen. Een nieuwe leerling, een pestkop met pesterijen die gauw veel te ver gaan en wraakacties die er ruw nog een schepje bovenop doen. Maar desondanks dat alles weet Alena een verfrissende wending te geven aan het tienerhorrorgenre. Dit vooral door Andersson’s beroemde ingrediënt, waar hij ook in zijn andere horrorstrip Love Hurts bekend om is; romantiek. Andersson brengt een duistere kant van romantiek aan het licht wat Alena als een nieuwe wind aanvoelt.

Omdat dit geen tienerhorror is zoals je denkt te kennen blijf je doorlezen, omdat je gewoon moet weten wat er nou echt allemaal aan de hand is en hoe het afloopt. De stijl van Andersson is zeer expressief en met uitstekend kleurgebruik voor bepaalde scènes, om het verhaal nog sterker naar voren te brengen en waardoor je nog meer gaat meeleven met de personages.

Alena is een echte aanrader. Zeker als je op zoek bent naar iets nieuws in een bekend horrorgenre. Nu maar hopen dat de film net zo goed is als het boek.

De comic ‘Alena’ is nu verkrijgbaar via de betere comicwinkel.

 

Sterren: 4 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie