Monster Motors; Klassieke monsters als klassieke auto’s

MonsterMotors_cvr-659x1000Wat krijg je als je klassieke auto’s met klassieke monsters combineert? Monster Motors geeft daarop het antwoord.
 
In juli 2014 werd een one-shot uitgegeven door IDW Publishing over deze unieke combinatie van klassiekers uit twee verschillende werelden. Het was ook het debuut van schrijver Brian Lynch, tekenaar Nick Roche en de kleuren van Leonard O’Grady. Het was echter zo’n succes dat komende februari het tweedelige vervolg komt.
 
Lynch vond het geweldig weer terug te keren naar de wereld van Monster Motors. Toen hij aan het verhaal werkte, vond het kind in hem meteen een gaaf idee. Maar naarmate Lynch verder werkte aan het verhaal en de auto’s hun persoonlijkheden kregen, realiseerde hij dat mensen van alle leeftijden hiervan konden genieten. Het heeft actie, is grappig en griezelig.
 
In het nu eerste deel volgen we de briljante automonteur, Vic Frankenstein. Hij voelt zich ondergewaardeerd in zijn vorige thuis en verhuist naar Transylvania, Kentucky, waar hij een oude autokerkhof heeft gekocht. Samen met zijn robothelper iGOR (interactive Garage Operations Robot) kan hij rustig aan auto’s sleutelen en de wagens repareren van de mensen van Transylvania.
Maar dan wordt het rustige stadje aangevallen door Cadillacula, een kwaadaardige vampierauto. Hij zuigt benzine uit onschuldige auto’s en wordt zo alsmaar sterker. Vic Frankenstein gaat het gevecht met Cadillacula aan. Samen met iGOR maakt hij uit andere auto-onderdelen een “monster”-truck die de vampierauto zal verslaan, Frankenride.
 
monstermotors-674x1024In deel twee is de strijd nog niet gestreden. Vampierauto’s zuigen nog steeds de benzine uit onschuldige auto’s. Maar daarnaast zijn er ook nog een weerwolfauto’s opgestaan.
Maar één wagen kan deze monsters in bedwang houden. Minivan Helsing, de monsterjager. Maar Vic Frankenstein heeft ook een monster. De uit andere autodelen gemaakte Frankenride. En Minivan Helsing heeft het ook op hen gemunt.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie