Comicrecensie: Night Club #1 (Mark Millar/Juanan Ramírez)

Er zijn twee type comics waar ik dol op ben. Horror en superhelden. Deze nieuwe serie van Image Comics weet deze twee genres handig te verweven.

Mark Millar behoeft voor comic liefhebbers weinig introductie. Naast succesvolle comics bij Marvel en DC te hebben geschreven werden zijn comics Kick-Ass, The King’s Man, Wanted, Super Crooks en Jupiter’s Legacy allemaal verfilmd. In de comic Night Club wordt hij bijgestaan door tekenaar Juanan Ramirez.

Tiener Danny Garcia heeft bedacht dat het een goed idee is om allerlei stunts uit te halen en die te filmen om indruk te maken op zijn grote liefde. Dat dit achteraf niet zo slim is, blijkt als hij door zo’n stunt in het ziekenhuis belandt.

In het ziekenhuis wordt hij gebeten door een vampier en krijgt hij zelf ook de krachten van dit mythisch wezen. De vampier die hem gebeten heeft, en zich ontpopt als zijn mentor is echter geen standaard Dracula-figuur. Nee, het gaat hier om een politieman die zijn krachten gebruikt om de misdaad te bestrijden. Hetzelfde lijkt hij te verwachten van Danny, die dan ook besluit om maar een masker te gaan dragen als een heuse superheld.

Het verhaal is toegankelijk, snel en vrij direct. Het is makkelijk om je met Danny te identificeren en de supporting cast wordt efficiënt neergezet. Hoewel er genoeg horrorelementen zijn, valt er ook genoeg te glimlachen. De comic werkt als superheldenverhaal, horrorverhaal en als comedy. Best knap.

Het tekenwerk is dik in orde, hoewel niet de grootste sterkte van de comic. De kleuren komen wat flets over helaas.

Zeker een interessante start van de nieuwe serie Night Club die nu verkrijgbaar is bij de betere stripspeciaalzaak of online.

Sterren: 3 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie