Comic ‘Rest In Peace Department’ volgend jaar in de bios

300, Aliens vs Predator, Hellboy, Sin City… Dit zijn allemaal Dark Horse comics die verfilmd zijn en met veel succes. In 2013 komt daar weer een nieuwe film bij R.I.P.D., de Rest In Peace Department.

R.I.P.D. is een verfilming van de originele comic (geschreven door Peter Lenkov) die tussen 1999 en 2000 uitkwam. De film gaat over een politieagent (Nick Walker, gespeeld door Ryan Reynolds) die vermoord wordt en zich na zijn dood aansluit bij een team met andere dode politieagenten, de Rest In Peace Department. Samen vechten zij tegen allemaal hels gespuis, terwijl Nick ondertussen de man die hem vermoord heeft probeert te vinden.

De film wordt geregisseerd door Robert Schwentke, die ook onder andere Red regisseerde, en wordt geproduceerd door Universal Pictures. Hoofdrollen worden vervuld door Ryan Reynolds, Jeff Bridges en Kevin Bacon. Het filmen is al klaar en de release staat geplanned voor 19 juli 2013.

Maar wacht, er is meer. Om te vieren dat de film uit gaat komen is er ook een nieuwe comic gemaakt: R.I.P.D. City of the Damned. Deze comic is getekend door Tony Parker (Do Androids Dream of Electric Sheep?) en geschreven door niemand anders dan Jeremy Barlow (bekend van Metalocalypse).

In de nieuwe comic volg je Roy Pulsipher en Nick Walker. Hun huidige zaak is de jacht op een spookachtig wezen dat alles dat ooit gecreëerd is, wil vernietigen. Door deze jacht, komen de agenten achter connecties met Roy’s verleden, die tot wel honderd jaar terugreiken, naar het vreemde Wilde Westen, tot de eerste dag dat Roy voor R.I.P.D. werkte. Door het blootleggen van deze historie zou Nick wel eens kunnen gaan twijfelen of hij zich wel bij de R.I.P.D. aan had moeten sluiten.

R.I.P.D. City of the Damned #1 zal op 28 november in de winkels te krijgen zijn en zal $3,50 kosten.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie