Comic toont ons een andere versie van Alien

Dark Horse komt met een unieke comic book project. Het originele script van scifi/horror-blockbuster Alien zal worden verstript. Het is dus geen bewerking van de film, maar echt de eerste versie van het script, dat nog niet bewerkt werd door producers David Giler en Walter Hill. Een script waarin nog geen Ellen Ripley (legendarisch vertolkt in de film door Sigourney Weaver) zat, ruimteschip The Nostromo heet nog The Snark en meer.

De aliens, het ruimteschip, de pakken van de astronauten, alles ziet er anders uit dan in de film. Het is dus echt een weergave van het script alsof de film nooit gemaakt is. Een boeiende manier om het bekende verhaal wat indertijd gepromoot werd als ”Jaws in de ruimte” opnieuw te beleven.

Het originele script van Dan O’Bannon is bewerkt door Cristiano Seixas, de tekeningen zijn van Guilherme Balbi. De comics zijn nu verkrijgbaar in de betere stripwinkel of online.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Comic toont ons een andere versie van Alien”

 1. Ik heb het prachtige koffietafel boek “The Making of Alien” van J. W. Rinzler gelezen en daaruit blijkt dat het script niet voor niets een paar rewrites nodig had. Het basis idee was fantastisch, en ook grotendeels in stand gehouden, maar het was nogal generiek opgezet. Zo kon elke rol door zowel een man als een vrouw gespeeld worden. Ash ik ook een toevoeging van Hill en Giler.

  Het allereerste script van O’Bannon bevatte nog niet de facehugger. Als die in dit verhaal voorkomt, moeten ze eigenlijk ook Ronald Shusett credit geven, die dit heeft toegevoegd. Nadat ze samen een versie hadden gemaakt zijn deze twee pas de studio’s langs gegaan met hun “Jaws in Space”.

  En wat mij betreft zit het legendarische van Alien vooral ook in de alien en de andere design elementen van H.R. Giger, die overigens door O’Bannon bij de film betrokken is.
  Als dit een nieuwe interpretatie gaat worden van Alien zal dat waarschijnlijk ook anders worden. De foto bij dit artikel vind ik persoonlijk wat te veel afwijken van hoe de alien er uit hoort te zien.

  Maar toch… het lijkt me wel gaaf en als echte Alien fan is het wel iets moois om te hebben, natuurlijk. Ik zie dat hij bij Amazon.nl is te reserveren.

  Beantwoorden

Plaats een reactie