Comic vertelt Silent Hill Downpour vanuit nieuw perspectief

silenthill-anneDe stripserie gebaseerd op de beroemde horrorgames van Silent Hill krijgt een nieuw deel, Silent Hill Downpour; Anne’s Story.

In Downpour volgden we de ontsnapte gevangene, Murphy Pendleton, die achtervolgd werd door de wraakzuchtige agente Anne Cunningham. In deze nieuwe Silent Hill strip is Anne de hoofdpersoon. We duiken haar geschiedenis in en Downpour wordt herbeleefd vanuit haar perspectief. We zien hoe ze in Silent Hill terecht is gekomen en welke verschrikkingen ze heeft moeten doorstaan.

Het verhaal is geschreven door Tom Waltz. Waltz was deel van het schrijversteam van het spel Downpour en heeft eerder ook twee andere Silent Hill strips geschreven, Sinner’s Reward en Past Life.

Waltz zegt dat hij ervan genoten heeft weer terug te keren naar de mistige straten van dit dodelijke stadje. Vooral omdat hij eindelijk Anne’s verhaal heeft kunnen vertellen, waarvan eerder alleen hints waren gegeven. Haar duistere geheimen worden eindelijk onthuld aan alle Silent Hill-fans en biedt een complete nieuwe ervaring aan.

De tekeningen komen van de hand van de Australiër Tristan Jones (Ghostbusters). De strip wordt uitgegeven door IDW Publishing en wordt verwacht te komen in augustus.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie