Comicrecensie: Aliens – Defiance #1

Alien DefianceHet begon nog zo als een simpele missie. Samen met een groep van robots van de Weyland-Yutani, moet soldaat Zula Hendricks een vervallen en verlaten ruimteschip bergen. Maar op het schip komen ze er gauw achter dat het schip niet zo verlaten was als gedacht. Een groep aliens vallen Hendricks en de robots aan.
Hendricks’ kracht en loyaliteit worden zwaar op de proef gesteld als ze moet vechten voor haar leven en erachter komt dat de Weyland-Yutani meer wisten over het vervallen schip dan Hendricks heeft gekregen.

Aliens: Defiance is een twaalf-delige serie dat in gelimiteerde uitgave zal komen, uitgebracht door Dark Horse Comics in samenwerking met 20th Century Fox. Het verhaal komt van Brian Wood (Rebels, The Massive) en de tekeningen van Tristan Jones (Rebels) met kleuren van Dan Jackson. De cover is gedaan door Massimo Carnevale (Conan the Barbarian).
Deze serie zal samenvallen met een korte strip Aliens, die uitgebracht zal worden op Free Comic Book Day. Deze korte strip wordt gemaakt door hetzelfde team als Aliens: Defiance.

In tegenstelling tot de meeste Aliens-stripseries, zal deze een opzichzelfstaand verhaal worden en geen verband hebben met alle Aliens/Predator/Alien vs Predator stripseries van Dark Horse. Hoewel de protagonist van Aliens: Isolation, Amanda Ripley, wel heel kort haar gezicht zal laten zien.
Nog wel leuk om te weten is dat het met z’n twaalf delen, Alien: Defiance de langste Aliens-stripreeks zal zijn.

De tekeningen passen zeer goed bij het verhaal. Ze zijn donker, ruw en grauw. Het geeft goed de harde horrorwereld neer van Aliens.
Het verhaal heeft wel helaas een standaard begin. Een verlaten ruimteschip wordt opgepikt en onderzocht door een crew, maar algauw blijkt dat het schip een duister geheim met zich meedraagt. Op het eerste gezicht voegt deze strip helaas niet veel extra toe aan het al beroemde universum rondom Alien.
Hierdoor voelt het verhaal nog wat zwak aan, maar wordt toch nog wat degelijk hoog gehouden door Zula Hendricks. Ze is een sterk karakter die zich niet zo gauw kapot laat slaan, ondanks een schijnbaar zwaar verleden die ze net achter de rug heeft, waar we zeker meer te weten over zullen komen in de volgende delen.

Het eerste deel komt officieel uit op 27 april.
Aliens-Defiance-1-preview-a
Aliens-Defiance-1-preview-b
Aliens-Defiance-1-preview-c
Aliens-Defiance-1-preview-d
Aliens-Defiance-1-preview-e

Sterren: 2.5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie