Comicrecensie: Aliens – Fire and Stone

Aliens - Fire & Stone3 juli 2179. Hadley’s Hope, een ruimtekolonie op de maan Acheron, wordt aangevallen door de Xenomorphen. Een groepje mensen probeert aan ze te ontsnappen. Geleid door Derrick Russell, ontvlucht de groep Hadley’s Hope en storten op een verlaten, vreemde planeet.

Maar voordat ze zich veilig kunnen wanen, blijkt dat een groep van deze aliens zijn meegelift. De groep vlucht het bos in en moeten gaan samenwerken om te overleven en/of een manier te vinden om weg te komen. Er komen algauw meningsverschillen over welk plan voorrang heeft.

aliens-fs-02Tijd verstrijkt en de gemoederen lopen hoog op. Terwijl de overlevenden nog steeds bekvechten of ze alleen puur moeten overleven of de planeet moeten verlaten, gaat Russell steeds alleen op pad om de vreemde planeet te verkennen. Russell raakt erdoor gefascineerd en geobsedeerd. Zeker als hij een verkenningsorb vindt, die is gemaakt door Weyland-Yutani. Het bevat een oud verkenningsrapport en laat zien dat de vreemde planeet al eerder bezocht is door mensen.

Fire and Stone is de naam van een serie van crossover comics die de werelden van Prometheus, Alien, Predator en Alien vs Predator samenbinden. Aliens: Fire and Stone verbindt de verhaallijnen van Prometheus en Alien. Het speelt zich af tijdens de gebeurtenissen van de film Aliens. Het verhaal komt van Chris Roberson (Fables) en de tekeningen van Patric Reynolds (Let me in: Crossroads).

Aliens: Fire and Stone bevat ook een extra korte strip dat plaatsvindt vlak na de aanval van de xenomorphen in Hadley’s Hope. Dit verhaal valt meer in met de lijn van de film Aliens. Een groep gaat op zoek naar overlevenden in de kolonie en deze groep bevat o.a. William Gorman, Jenette Vasquez en Al Apone. Ook dit verhaal is geschreven door Chris Roberson, maar de tekeningen komen van Paul Lee (Buffy The Vampire Slayer).

Aliens: Fire and Stone zorgt voor een goede verbinding tussen de verhalen van Alien en Prometheus, maar biedt niet veel extra’s of uitbreiding aan de werelden. Het leest wel goed weg. Zeker als je al op de hoogte bent van de gebeurtenissen van Alien en Prometheus. Het maakt je zeker nieuwsgierig naar meer. Met de andere delen van de Fire and Stone serie erbij krijg je wellicht een beter geheel van al deze crossovers.
aliens-fs-01
De tekeningen zijn prachtig ruw en grauw, wat meer leven brengt in het verhaal en beter de duistere toon weten te zetten. Deze strip, en de serie Fire and Stone, is zeker een leuke aanwinst voor de grote fans van deze scifi/horrorwerelden.

Sterren: 3 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie