Comicrecensie: Damn Them All #1

Schrijver Si Spurrier heeft een gedenkwaardig aantal nummers van DC’s Hellblazer op zijn naam staan. Voor fans van die comics is er goed nieuws, de door hem geschreven nieuwe reeks Damn Them All van BOOM! Studios past prima in dat straatje.

Ellie “Bloody El” Hawthorne is een occulte huurling. Als haar oom, een occulte detective het loodje legt komen de 72 duivels van de Ars Goetia vrij. Het is nu aan haar om dat kwaad te beteugelen. Het verhaal begint bij zijn begrafenis waar zowel de maffia als de politie aanwezig is. Dat zet een beetje de toon voor dit verhaal, Tarantino meets meets H.P. Lovecraft. Vanuit die opening leren we Ellie en haar relatie tot de lokale gangsters beter kennen alsmede het eerste demonische gevaar. Ellie is een stoere dame, die zeker doet denken aan een vrouwelijke John Constantine. Niet in de laatste plaats omdat ze een Brit is in Amerika.

De tekeningen van Charlie Adlard zijn heel aardig, maar minder sfeervol dan zijn sterke oudere werk in X-Files of Walking Dead. Een deel daarvan komt van rekening voor het kleurgebruik dat minder goed past bij de donkere sfeer van het verhaal. De keuze om de bovennatuurlijke momenten te tekenen in een soort van 3-D stijl werkt wat mij betreft ook niet. Ongetwijfeld is het bedoeld om het vreemde te onderstrepen maar over het algemeen geeft het je meer de indruk dat er een drukfout is gemaakt.

Op zichzelf staand is dit eerste deel van de reeks nog niet zo overtuigend, maar wel intrigerend. Ellie is een cool genoeg personage, en het concept is rijk genoeg om wel even mee te gaan. Ik ben zeker wel benieuwd naar de komende delen.

Deze comic is nu al te vinden in de betere stripspeciaalzaken en online.

Sterren: 3 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie