Comicrecensie; Slayer: Repentless #1

Metalfans onder ons opgelet! De ruigste metal band van de wereld is in de stripwereld gedoken! Niemand minder dan de mannen van Slayer debuteren in hun eigen stripserie Repentless!

Het verhaal van deze driedelige serie gaan over de broers Wyatt en Adrian. Beiden worden neonazi’s en bestrijden “het kwaad” om hun ras te zuiveren. Maar op een nacht beseft Wyatt de ware aard achter zijn daden en besluit opnieuw te beginnen. Hij vertrekt, vindt een nieuw leven en liefde. Maar helaas is Adrian nog lang niet klaar met zijn broer, de verrader. Wyatt raakt alles kwijt en heeft nog meer een ding over. Wraak.

Slayer-fans zullen het al hebben gemerkt, maar voor iedereen die daar niet zo mee bezig zijn; Repentless is ook de naam van de laatste cd van de metal band Slayer. Het stripverhaal is dan ook gebaseerd op de verhaallijn van de muziekvideo’s van deze cd. Wat al een heel spektakel op zich is met de regisseur van Hatchet III, BJ McDonnell, aan het roer en beroemde horror acteurs als Derek Mears (Predators, Friday The 13th), Danny Trejo (Machete, From Dusk To Dawn), Tony Moran (Halloween’s Michael Myers, American Poltergeist) en meer.
En misschien heb je al het vermoeden gekregen, maar inderdaad, het gaat er gewelddadig en bloederig aan toe in deze video’s.

Zo ook in Repentless. In samenwerking met Dark Horse Comics, vliegen de gruwelijkheden je nu om de oren van papier. Van het brute geweld van de neonazi’s tot de wraakacties van Wyatt en zijn latere gevolg.
Het verhaal is geschreven door Jon Schnepp (Metalocalypse) en getekend door Guiu Vilanova (Conan the Avenger, Weird Detective). Gelijk in het begin wordt je door deze heren in de harde, harteloze wereld gegooid van de neonazi’s. Je raakt dan al gelijk gewend aan al het geweld dat nog zal komen. Tussen het geweld door voel je mee met Wyatt, die nog maar net een moment van rust en geluk had, maar het hem blijkbaar niet is gegund.
Met Repentless wordt het verhaal verteld wat Slayer al jaren doet. De huidige maatschappij en hoe mensen met elkaar omgaan. En soms is de chaotische manier van metal nodig om het te vertellen.
Repentless lees je op een lekker tempo en je zal snel uitkijken naar het volgende deel.

Als je al gewend bent aan Slayer en hun muziek dan is deze strip een echte aanrader en een echte aanvulling voor de Slayer-fan. Voor de niet-metal fans, je hoeft Slayer niet per se te kennen om deze strip te volgen, maar het is wel een leuke aanbeveling om vervolgens de muziekvideo’s te checken.

SLAYER - Repentless (OFFICIAL MUSIC VIDEO)
Sterren: 4 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie