Comicrecensie: Vampirella Feary Tales #1

vampirella-fearytales
De sexy, maar gevaarlijke vampier Vampirella heeft haar halfbroer Drago verslagen en als prijs bezit ze nu zijn kasteel, eigendommen en titels. Ze verkent haar nieuw onderkomen en komt in de bibliotheek, waar ze een vreemd boek vindt. Het lijkt op een gewoon sprookjesboek (wel met de titel Feary Tales), maar voor Vampirella het weet wordt in het boek gezogen.
Na een meningsverschil met de verteller van het boek, belandt Vampirella opeens in het verhaal van de beruchte Blauwbaard en komt ook nog aan stok met de gemene stiefmoeder en -zusters van Assepoester.

Voor de 45ste verjaardag van Vampirella hebben Dynamite Entertainment en Visionbooks de handen ineen geslagen om een speciale serie te maken van deze schaarsgeklede monsterjager, Vampirella: Feary Tales. Vijf delen lang zal Vampirella door verschillende beroemde sprookjes en verhalen dwalen met een horrortwist. En ieder sprookje is geschreven en getekend door een eigen team samengebracht door Nancy A. Collins (Swamp Thing, Sunglasses After Dark).
Mensen die o.a. hieraan hebben meegewerkt zijn: Gail Simone, Stephen R. Bissette, Elmo Eklabuz, Ronilson Freire, Devin Grayson, Jack Jadson, Joe R. Lansdale, Elaine Lee, Stuart Moore, Steve Niles, John Shirley, Denis St. John, and Eric Trautmann.
Vampirella Feary Tales
Deze strip is alleen verkrijgbaar als digitale strip, waar Visionbooks aan bod komt. Met speciale effecten wilt Visionbooks een nieuwe ervaring geven aan het striplezen.

Dat de strip beweegt is wel een leuk extraatje. De tekeningen bewegen zachtjes. Het vuur, de wolken en bloed zijn levensecht. Maar geeft niet echt veel extra waarde aan het verhaal of de tekeningen. Het is misschien wel fijner lezen op een schermpje wanneer alles een beetje in beweging is in plaats van dat alles stilstaat, waardoor je moeie ogen van kan krijgen.
Maar het geeft toch niet echt gevoel dat het beter is deze strip te lezen op een ipad dan gewoon in je handen als een echt stripboek.

De app is wel fijn om te gebruiken. Gewoon schuiven met je vinger om naar de volgende pagina te gaan en door twee keer te tikken met je vinger krijg je de index en kun je zo naar de pagina springen die je wilt. Klik op een tekstballon en deze wordt groter. Wel fijn voor diegenen die last hebben met het lezen van kleine letters. Nog een tik erop en de ballon wordt weer kleiner.

Alles geeft niet echt een wauw-gevoel. Maar iets van “goh, leuk”. Maar ik wil het zeker niet slecht noemen. Het eerste deel is gratis, leuk voor Vampirella fans en diegenen die houden van de horrorversie van sprookjes, met de app is makkelijk om te gaan en het is fijn te lezen. Leuk om te lezen voor onderweg of tussendoor.

Het eerste deel van Vampirella: Feary Tales #1 is gratis te downloaden via de app van Visionbooks, maar is ook apart verkrijgbaar als eigen app in de app store en Google Play.

Sterren: 2 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie