Comicrecensie: Zeven Overlevenden (Luca Blengino)

In de stripboekenreeks Zeven staan in elk afzonderlijk verhaal telkens 7 hoofdrolspelers centraal. Elk van de stripboeken wordt geproduceerd door een ander team van tekenaars en schrijvers. Zeven overlevenden is de eerste uitgave van de tweede reeks van de serie. Het is geschreven door Luca Blengino (Sam & Twitch, Casus) en getekend door Pieter Denys.

cover-Zeven-08-Overlevenden

In Zeven overlevenden komen zeven personages vanuit een sneeuwstorm in de Franse Alpen een tunnel binnengereden. Al snel blijkt dat de tunnel niet helemaal is wat het lijkt. Hij is lang, erg lang. Ook beginnen de verschillende automobilisten dingen te zien. Ze worden geconfronteerd met hun angsten, hun verleden.

Het duurt niet heel lang voordat de verschillende reizigers met elkaar in aanraking komen. Er is een neuroloog met z’n overspelige vrouw en z’n broer, een drugsdealer en een junkie, een politie agent en een rare man met autopech. De spanningen lopen al snel op, niet alleen omdat de persoonlijkheden botsen, maar ook omdat naarmate de tijd vordert, er nog steeds geen einde komt aan de mysterieuze tunnel.

Dit moddert zo wat door, afgewisseld met flashbacks uit de levens van de verschillende karakters, totdat ze geconfronteerd worden met een man die weet wat er aan de hand is. Ze zitten opgesloten, er is geen uitweg en, ze zijn niet alleen…

De illustraties zijn mooi uitgewerkt door Denys. Met volle kleuren en een flinke dosis detail is het geheel goed te interpreteren. De schrijfstijl van Blengino vult het kijkplezier goed aan met een mysterieuze opbouw van het verhaal, afgewisseld met korte fragmenten die vanuit het niets lijken te vallen. Hierdoor blijft het verhaal intrigeren tot het eind.

Zeven overlevenden is een hardcover comic uitgegeven door Silvester Strips. Het telt 64 bladzijden, is in het Nederlands verkrijgbaar en kost € 18,95 (ISBN 978-90-5885-765-1).

Sterren: 3.5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie