Vampiers in het Wilde Westen in comic West Of Sundown

Populaire schrijver Tim Seeley die horrorcomicfans vooral zullen kennen als de man achter Hack/Slash heeft deze maand een spannende nieuwe horrorcomic uitgebracht. Hij wordt daarbij bijgestaan door schrijver Aaron Campbell en tekenaar Jim Terry. In deze nieuwe reeks, West Of Sundown gaat het horror genre hand in hand met het Western genre.

Het vertelt her verhaal van vampier Constance Der Abend die uit haar graf wordt gehaald door soldaat Dooley O’Shaughnessy tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. Dooley vervult de rol van Constance’s zorgdrager, als een soort Renfield. Daarnaast leidt hij haar naar haar slachtoffers, criminelen waarvan hij denkt dat de wereld beter af is zonder ze. Via het hippe New York van 1870 reizen ze naar de plek van oorsprong van Constance’s leven als vampier, Mexico waar ze belaagd worden door verschillende monsters.

Zowel Constance als Dooley komen opvallend goed uit de verf als realistische personen. Constance is niet zomaar een vampier, maar kent gevoelens, zingt en roddelt graag. Dooley worstelt met de verschrikkingen van de oorlog en vormt met Constance een vreemd soort nieuwe familie.

Deze serie West Of Sundown wordt uitgegeven door Vault Comics en is nu verkrijgbaar via Amazon.nl.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie