Concept trailer game Vampyr maakt indruk

De Franse gamestudio DONTNOD trekt dit jaar de aandacht met de bovennatuurlijke adventuregame ‘Life Is Strange’, binnenkort komt de 4e aflevering uit. De studio blijft voor haar voor volgende game in het horrorgenre zitten, dit keer worden vampiers betrokken. De volgende trailer en omschrijving maken mij in elk geval nieuwsgierig:
Vampyr
Vampyr speelt zich aan het begin van de 20e eeuw af in Engeland. De Spaanse griep tiert er welig, de straten van Londen zijn een chaos van ziekte, geweld en angst. En daarbovenop kon iedere dwaas, iedere wanhopige of gewoon een ongelukkig iemand ten prooi vallen aan Engelands met ongrijpbare vijand: de vampier!

Avatar-postIn de game ben jij de hooggeplaatste militairchirug Jonathan E. Reid, die terugkomt van het front als vampier. Je verkent de stad en krijgt er verschillende opdrachten om uit te voeren. En uiteindelijk zul je toch honger krijgen, wie wordt jouw volgende slachtoffer?

Gelukkig kun je je voeden op elk personage in het spel, maar let wel op wie het zijn en wat hun relatie is met andere personages. Verleid ze, verander hun dagelijkse routine of zorg dat ze per ongeluk in een donker steegje terecht komen. Pas op met wie je op deze manier ombrengt, want hun dood zal de wereld om je heen direct beïnvloeden.
Het voeden houdt je niet alleen in leven, het levert je ook nieuwe vampierkrachten op.

Soms zul je minder subtiel te werk moeten gaan via real-time combat. Hier komt het betere handen-/voetenwerk, mechanische wapens en bovennatuurlijke vampierkrachten voorbij. Deze gevechten zijn allerlei wezens, inclusief andere vampiers.

Hoelang blijft de menselijkheid nog in jouw personage leven?

Vampyr: Concept Teaser

Over een releasedatum meldt DONTNOD niks, maar ik gok ergens achterin 2016.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie