Keert The Addams Family terug als animatiefilm?

They’re creepy and they’re cooky en binnenkort ook in animatie? Wel als het aan Conrad Vernon ligt, de regisseur van Sausage Party. Plannen zijn er al en de film zal waarschijnlijk ook door hem geproduceerd worden. Wanneer we dan een animatieversie kunnen verwachten van The Addams Family is nog niet duidelijk maar volgend jaar is het 20 jaar geleden sinds de laatste film werd uitgebracht.

Charles AddamsStriptekenaar Charles Addams

The Addams family werd verzonnen door striptekenaar Charles Addams als tegenhang van het ideale Amerikaanse gezin. In de jaren 30 verschenen de strips in de krant The New Yorker en deze waren behoorlijk populair.

TV-serie

In 1964 verscheen de Addams Family voor het eerst op tv. In zwart en wit werden afleveringen van een half uur vertoond. Van 1998 tot 1999 werd de tv serie The New Addams Family uitgezonden op tv.

Films

  • 1977 – De tv-film ‘Halloween with the Addams Family wordt vertoond op NBC
  • 1991 – De eerste echte Addams Family film ziet het licht met Ajelica Huston als Morticia Addams, Raul Julia als Gomez Addams, Christopher LIoyd als uncle Fester en natuurlijk Christina Ricci als Wednesday Addams.
  • 1993 – Het vervolg: The Addams Family Values wordt uitgebracht met dezelfde acteurs
  • 1998 – De laatste Addams Family film wordt uitgebracht: Addams family Reunion. Dit keer met Tim Curry als Gomez en Daryl Hannah in de rol van Morticia.

The Addams Family

Spellen en musical

Naast film en tv is er zelfs een musical gemaakt van The Addams Family. Deze ging op 8 maart 2010 in premiere op Broadway. En er werden ook meerdere spellen uitgebracht voor o.a. de Gameboy.

The Addams Family games

Animatieseries

Er zijn al twee keer eerder animatieseries over The Addams Family gemaakt. Van 1973 t/m 1975 en van 1992 t/m 1995. De laatste serie was gebaseerd op de films uit 1991 en 1993.

Addams Family animatie

Christina Ricci MorticiaPopulair

The Addams Family is altijd populair geweest. Nog steeds kun je merchandise kopen en Christina Ricci kroop een paar jaar geleden nog in de huid van haar ‘filmmoeder Morticia’ voor een photoshoot. CARA MIA! En ook onder de cosplayers blijft de familie populair.

Wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar de nieuwe animatiefilm. Jullie?

Cosplay Addams Family Cosplay Addams Family

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Keert The Addams Family terug als animatiefilm?”

  1. Nee ik ben niet echt benieuwd naar deze animatie versie. Ik ben niet zo van de tekenfilms 🙂
    Ik heb hier thuis de originele zwart/wit serie van The Addams Family staan. En die is nog steeds leuk!

    Beantwoorden

Plaats een reactie