Conscript combineert echte WWI-horror met survival-horror

Je zou denken dat een van de ergste gebeurtenissen in de eerste wereldoorlog verwerkt in een survival-horrorgame een beetje overkill is, maar niets is minder waar. Catchweight Studio laat dat zien in hun indie project Conscript. De demo is nu verkrijgbaar op Steam en een releasedatum staat gepland voor 2021.

In Conscript speel je een Franse soldaat genaamd André die op zoek is naar zijn broer -vermist tijdens de verschrikkelijke gevechten in Verdun. Terwijl jij probeert te overleven in een van de meest verschrikkelijkste oorlogen die de mensheid heeft gekend, moet jij je een weg zien te banen door ingewikkelde loopgraven waar je makkelijk in verdwaald, spullen zien te vinden om te overleven en tegelijkertijd ook moeilijke puzzels moet zien op te lossen.

Juist, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een grauwe horror die je nog lang zal heugen. Op dit moment heeft Catchweight Studio een Kickstarter-project lopen, dus als de demo je bevalt kan je een financieel handje helpen. Zie de trailer hieronder voor een eerste indruk. Ik hou wel van dit soort projecten want je ziet de liefde en tijd die hierin is gestoken. Dit zou best wel eens een hele vette game kunnen worden.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie