Recensie: Contracted Phase 2 (Josh Forbes, 2015)

In ‘Contracted’ werd Samantha via een one night stand besmet met een verschrikkelijk virus, dat haar van binnenuit veranderde in een moordlustig en bloeddorstig wezen. Contracted: Phase II gaat verder waar de eerste film stopte.

Nadat Riley in het eerste deel van Contracted besmet raakte door Samantha, moet hij nu racen tegen de klok om de verdere uitbraak van het dodelijke virus te stoppen. Terwijl de wereld om hem heen ten onder dreigt te gaan in chaos, moet Riley toezien hoe zijn lichaam verandert. Hij zet dan ook alles op alles om een medicijn te vinden en degene te straffen die dit virus op de wereld losgelaten heeft…

Contracted: Phase II (trailer)

Bijzonder, van het team dat achter de film Contracted uit 2013 zat, zijn alleen (naast de castleden) nog producenten J.D.Lifshitz en Raphael Margules betrokken bij dit vervolg. Zelfs de schrijver/regisseur van het origineel, Eric England, is nergens bij het vervolg betrokken geweest.

Contracted Phase 2Contracted: Phase II volgt deel 1 direct op en volgt de nu met een mysterieuze soa besmette Rile (Matt Mercer). Het verhaal lijkt op deze manier eigenlijk weer opnieuw te beginnen, hij snap niet wat er met zijn lichaam gebeurd en ook artsen zien geen bijzonderheden. Maar hij zit wat anders in elkaar dan Samantha, hij moet en zal iets vinden tegen zijn kuren. Zijn zoektocht leidt naar bizarre ontdekkingen en hij staat niet alleen.

De make-up is wederom goed luguber gedaan en zou goed dienst als een spotje voor veilige seks. Het verhaal gaat dieper dan het eerste deel en zit onderhoudender in elkaar. En hoewel het niet perse nodig is om voor Contracted: Phase II het origineel uit 2013 te kijken, is het zeker wel goed om te doen gezien het een doorlopend geheel is.

Contracted – Phase 2 is natuurlijk niet zo origineel als zijn voorganger, maar steekt wel beter in elkaar.

Sterren: 4 / 5

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
2 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Arie de Haas
Arie de Haas
7 jaren geleden

Deel 1 vond ik wel goed. Dus ga zeker dit deel ook wel kijken, ben benieuwd.

Manuela
Manuela
7 jaren geleden

Deze wil ik graag zien!

2
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x