Recensie: Contracted Phase 2 (Josh Forbes, 2015)

In ‘Contracted’ werd Samantha via een one night stand besmet met een verschrikkelijk virus, dat haar van binnenuit veranderde in een moordlustig en bloeddorstig wezen. Contracted: Phase II gaat verder waar de eerste film stopte.

Nadat Riley in het eerste deel van Contracted besmet raakte door Samantha, moet hij nu racen tegen de klok om de verdere uitbraak van het dodelijke virus te stoppen. Terwijl de wereld om hem heen ten onder dreigt te gaan in chaos, moet Riley toezien hoe zijn lichaam verandert. Hij zet dan ook alles op alles om een medicijn te vinden en degene te straffen die dit virus op de wereld losgelaten heeft…

Bijzonder, van het team dat achter de film Contracted uit 2013 zat, zijn alleen (naast de castleden) nog producenten J.D.Lifshitz en Raphael Margules betrokken bij dit vervolg. Zelfs de schrijver/regisseur van het origineel, Eric England, is nergens bij het vervolg betrokken geweest.

Contracted Phase 2Contracted: Phase II volgt deel 1 direct op en volgt de nu met een mysterieuze soa besmette Rile (Matt Mercer). Het verhaal lijkt op deze manier eigenlijk weer opnieuw te beginnen, hij snap niet wat er met zijn lichaam gebeurd en ook artsen zien geen bijzonderheden. Maar hij zit wat anders in elkaar dan Samantha, hij moet en zal iets vinden tegen zijn kuren. Zijn zoektocht leidt naar bizarre ontdekkingen en hij staat niet alleen.

De make-up is wederom goed luguber gedaan en zou goed dienst als een spotje voor veilige seks. Het verhaal gaat dieper dan het eerste deel en zit onderhoudender in elkaar. En hoewel het niet perse nodig is om voor Contracted: Phase II het origineel uit 2013 te kijken, is het zeker wel goed om te doen gezien het een doorlopend geheel is.

Contracted – Phase 2 is natuurlijk niet zo origineel als zijn voorganger, maar steekt wel beter in elkaar.

Sterren: 4 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Recensie: Contracted Phase 2 (Josh Forbes, 2015)”

Plaats een reactie