Cosmic Horror: Vier de 125e verjaardag van H.P. Lovecraft

Afgelopen donderdag was het 125 jaar geleden dat Howard Phillips Lovecraft werd geboren in Providence (Rhode Island, VS). Toen hij op 46 jarige leeftijd stierf was hij nog steeds relatief onbekend. Toch zien we de man tegenwoordig als één van de grootheden voor het vormen van het horrorgenre. (en hij was op zijn beurt weer geïnspireerd door de Brit Edgar Allan Poe.) Op vrijdagavond 4 september wordt de 125ste verjaardag van H. P. Lovecraft gevierd in de So What! te Gouda.

Deze avond hebben we in So What! iets nieuws, namelijk een cultureel evenement dat één van de grondleggers van de hedendaagse horror eert door post mortem zijn verjaardag te vieren dmv theater, film en kunst. We vieren deze avond de 125ste verjaardag van gerenommeerd auteur H. P. Lovecraft!
Het programma ziet er als volgt uit:

19:30 uur: deur open

125-jaar-lovecraft20:00 uur: Schaduwen boven Innsmouth | Voorstelling door Theatergroep Dolle Maandag. Geweldige vertolking van Lovecrafts verhaal ‘Shadows over Innsmouth’. Een eenmansshow met maar enkele rekwisieten, die door de eenvoud en het geweldige acteerwerk van komisch naar bloedstollend gaat!

21:00 uur: The Call of Cthulhu (film) | De filmscreening van deze stomme (zonder geluid) zwart/wit-film is gemaakt door The H.P. Lovecraft Historical Society (2005) naar aanleiding van één van de meest bekende verhalen van Lovecraft. Dit is het enige verhaal waarin de tegenwoordig alom bekende, eeuwenoude godheid Cthulhu in voor komt.

22:00 uur: Miscatonic Gallery | Dit is een expositie met origineel artwork van Richard Raaphorst die als ‘conceptual artist’ werk leverde voor de Lovecraftiaans geïnspireerde films Dagon (Stuart Gordon, 2001) en Beyond Re-Animator (Brian Yuzna, 2003). Zowel vóór als ná de voorstellingen kunnen deze werkjes, met een drankje in de hand, bekeken worden

Lovecraft 125 jaar | Cosmic Horror is een initiatief van Bram Roza in samenwerking met So What. Met dank aan Milan Hulsing voor de poster illustratie.

Meer over dit evenement vind je op Facebook.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie