Hoe creepy is de trailer ‘A Cure for Wellness’?

A Cure for Wellness | Trailer NL ondertiteld | 16 februari 2017 in de bioscoop

Een ambitieuze jonge werknemer krijgt de opdracht zijn directeur van het bedrijf waar hij werkt op te halen uit een idyllisch maar mysterieus kuuroord. Het oord ligt op een afgelegen locatie in de Zwitserse Alpen. Hij vermoedt al snel dat de wonderbaarlijke behandelingen van de spa niet zijn wat ze lijken. Wanneer hij angstaanjagende geheimen begint te ontdekken, wordt zijn geestelijke gezondheid op de proef gesteld. Hij wordt zelf gediagnosticeerd met dezelfde merkwaardige ziekte die alle gasten in het kuuroord laat verlangen naar genezing.

En dat is nog niet alles. Want There is A Cure:A Cure for Wellness is geregisseerd door Gore Verbinski en de cast bestaat uit Dane DeHaan, Jason Isaacs, Mia Goth, Adrian Schiller en Celia Imrie. Deze psychologische thriller draait vanaf 16 februari 2017 in de Nederlandse bioscopen.
A Cure for Wellness

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Hoe creepy is de trailer ‘A Cure for Wellness’?”

 1. Februari 2017. Deze ga ik zeker zien. Ziet er inderdaad creepy uit. En leuke cover van I Wanna Be Sedated van The Ramones op de achtergrond :-). Alleen de drie wellness video’s heb ik niet uitgezeten. Nogal saai.

  Beantwoorden
 2. Na een aantal films met Johnny Depp, o.a. drie “Pirates of the Carabian”films, is Gore Verbinsky weer terug bij het griezel/horror genre waarin met “The Ring” furore maakte.
  A Cure for Wellness is een psychologische thriller met een aantal horror elementen. De film neemt ruim de tijd om het verhaal te vertellen en de spanning op te voeren.

  Het gaat over een jonge en zeer ambitieuze man die door de board van zijn bedrijf naar een kuuroord in Zwitserland wordt gestuurd om de bestuursvoorzitter op te halen die nodig is om wat “kreukels” glad te strijken voordat een belangrijke fusie kan plaatsvinden. De man had aangegeven niet meer terug te keren en met rust gelaten te willen worden.
  Bij het kuuroord aangekomen wordt gelijk duidelijk dat dit niet een normale “spa” is. En uiteraard blijkt het niet gemakkelijk om de CEO te spreken te krijgen. Op de terugweg naar zijn hotel, krijgt hij een auto ongeluk en wordt hij wakker in het kuuroord met een gebroken been. Daar spreekt hij ook voor het eerst de directeur van de spa.
  Enfin, uiteraard is er geen bereik of WiFi beschikbaar, dus is hij in feite afgesloten van de buitenwereld. Hij gaat op ontdekking in het kuuroord en vind steeds meer verontrustende zaken.

  De film is hier en daar wat traag. Maar er zijn toch steeds weer dingen die je nieuwsgierig maken. Wie is toch dat meisje dat “heel bijzonder” is? Waarom is er in het dorp zo’n aversie tegen het kuuroord? Wat is er aan de hand met de directeur die net een beetje “off” lijkt? Wat is er waar van de bloedige geschiedenis van het kasteel waar het kuuroord in is gevestigd?
  De horror elementen zijn dun gezaaid maar, waarschijnlijk daardoor, wel effectief. Zoals de koe die onverwacht opengesneden wordt, de slangen, de enge kelder/grot en wat zich daar afspeelt.

  Als met al heb ik me goed vermaakt. De film is met 2 uur en een kwartier wat aan de lange kant, maar het meeste van die tijd boeit hij wel.
  Ik zeg, ga hem zien.

  Beantwoorden

Plaats een reactie