Horrorcrowdfunding: comic Black Jackets #1

Horror is geen vreemde eend in de bijt op crowdfunding websites. Daarom zal ik proberen de pareltjes die we als redactie online tegenkomen met jullie te delen.

Deze keer kun je ‘backen’ voor 10 dollar voor een geprinte en pdf-versie van de eerste issue van de zes-delige  gelimiteerde comic serie Black Jackets. Alle ‘deals’ vind je op Kickstarter natuurlijk. Het verhaal is geschreven door Michael William Tener en de tekenaar is de Italiaanse Francesco Tomaselli.

Black Jackets draait om een groep tieners die met verbeterde technologie hun ouders opvolgen met het jagen op monsters.  Tener wilde een serie creëren waarin alles wat hij als kind en als volwassen leuk vond.  Op Kickstarter zegt hij daarover: “You’ll find influences ranging from the classic and campy creature features of the 50’s and 60’s to the dark, occultic works of H.P. Lovecraft. I was also heavily influenced by the humor and character ensemble dynamics of coming of age movies/TV shows like The Goonies, Stand by Me, Stranger Things, and Freaks and Geeks.”

Originele monsters in Black Jackets

En dan even over de monsters waarop gejaagd wordt in de serie. Natuurlijk zullen we vampieren, zombies en weerwolven tegenkomen, maar Tener maakte ook zelf wat monsters die we nog niet kennen.  En Tomaselli heeft deze heel mooi in beeld gebracht, aldus Tener.

Het verhaal draait niet alleen om de monsters, maar juist om de tieners die proberen te achterhalen waarom hun ouders (ook Black Jackets) verdwenen zijn en hun taak over te nemen. De tieners zijn tussen de 13 en 18 jaar oud en moeten zichzelf één van de vier speciale krachten eigen maken.  Je kan zelfs alvast een testje doen welke Black Jacket jij bent.

Black Jackets #1 staat nog tot en met 18 april op Kickstarter.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie