Horrorcrowdfunding: Dario Argento’s game ‘Dreadful Bond’

Horror is geen vreemde eend in de bijt op crowdfunding websites. Daarom zal ik proberen de pareltjes die we als redactie online tegenkomen met jullie te delen.

Dreadful Bond is een game met een verhaal waar intense liefde de donkerste afgrond van horror ontmoet. De Italiaanse ‘Master of horror’ Dario Argento gaat in zee met Clod Studio en daarmee dus zijn eerste game regisseren. Argento op de Kickstarterpagina:

  “Dreadful Bond is a project that’s very close to my themes, to my films, to my dreams: it has something deep that struck me immediately. I got carried away on this new journey with Clod Studio.”

Het is een game die in eerste instantie alleen uitkomt voor de PC, verwacht wordt in december 2020, maar mochten ze het stretchgoal van 150.000 euro halen, dan zal hij ook op Playstation 4 uitkomen.  De game ziet er al heel mooi uit, maar dat is natuurlijk niet het enige wat belangrijk is.

Het ontrafelen van een geheim

Een bovennatuurlijke, psychologische horror avonturen spel dat is wat Dreadful Bond gaat zijn. De identiteit van het karakter, wat je in first-person speelt, is niet helemaal duidelijk. Je start met het onderzoeken van een een verlaten Wharton Manor. Dit is een uitgestrekt, op een gevangenis lijkend herenhuis vol vreemde stemmen, droomlandschappen, herinneringen en schaduwen.

Dit is een plek waar zowel de sleutel naar oude geheimen ligt als herinneringen van recentelijke horrorsituaties. In elk mysterieus horrorverhaal is begrijpen wat er allemaal aan de hand is maar een klein onderdeel van de waarheid, want de leugens eromheen zijn natuurlijk belangrijker. Het ‘waarom’ in deze game is niet comfortabel voor iedereen. In zes minuten durende korte film ‘For Bridget’ schijnt Dario Argento meer licht (en schaduwen) op het verleden van Wharton Manor.

Dario Argento presents "For Bridget" - A Dreadful Bond short film

Dreadful Bond staat nog tot en met 24 april op Kickstarter.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie