Crowdfunding voor DeWolffs Bestiarium

Schrijver Martijn Adelmund (Max Havelaar met zombies) werkt samen met illustrator Maarten de Wolff aan een bestiarium/roman. Via de crowdfundwebsite Voor De Kunst kun je het boek kopen en daarmee steunen.

Bestiaria zijn middeleeuwse boeken die vol staan met tekeningen en beschrijvingen van fantasiewezens, monsters en vreemde mensenrassen. Je ziet bijvoorbeeld Nick Burkhardt in de serie Grimm in de boeken van zijn tante Marie bladeren, dat is een bestiarium.
Het boek waaraan Adelmund en de Wolff werken is een klein beetje anders. Het is een bestiarium, maar bevat ook het verhaal van de samensteller:
Anton is niet echt gelukkig. Hij slijt zijn dagen door te werken in een statige oude universiteitsbibliotheek. Als hij kennismaakt met het werk van zijn jeugdvriend Maarten de Wolff vindt hij nieuw elan. Hij ordent en alfabetiseert de tekeningen en begint een bestiarium samen te stellen. Vanaf dat moment neemt zijn leven een spannende wending. Door DeWolffs Bestiarium komt hij in aanraking met een geheim genootschap van boekdrukkers, de ware Liefde en zijn eigen duistere kant. Zal Anton op het rechte pad blijven, of bezwijkt hij voor de verlokkingen van het bestiarium?

Crowdfunding voor kwaliteit


Omdat dit een boek is dat over goede en mooie boeken gaat, wilde Martijn Adelmund het niet via de gewone weg uitgeven. Boeken moet steeds goedkoper worden uitgegeven en van de vele voetnoten die nodig zijn willen de uitgevers al helemaal weinig weten. Dit boek verdient een mooie, luxe uitgave (met een leeslintje). Middels de crowdfunding hebben ze inmiddels al zo’n 100 donateurs overtuigd (waaronder mij) en met nog een paar dagen te gaan lijkt dit project makkelijk de eindstreep te gaan halen. Wacht niet te lang en bestel voor €30 dit boek!

Het duo heeft in april 2017 al een samengewerkt voor het blad Wonderwaan, een mooi voorproefje van wat je kan verwachten van het boek.
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1479870935368229&id=100000360111420

Interessant artikel?

2 gedachten over “Crowdfunding voor DeWolffs Bestiarium”

Plaats een reactie