Update: Thankskilling 2 haalt 100.000 via crowdfunding

In 2007 maakten studenten Jordan Downey & Kevin Stewart de hilarische no budget horror komedie Thankskilling over een moordende kalkoen met een grote mond! Thankskilling werd een bescheiden succes wat een behoorlijke schare fans op het internet opleverde. En deze fans schreeuwden om een sequel.

Was Thankskilling een “zo slecht dat het goed wordt”-film, deze keer gaan Jordan en Kevin voor “Fucking Awesome!”. Ze bedachten een ambitieus plan om een budget van 100.000 dollar bij elkaar te krijgen, in de filmwereld nog steeds een heel klein bedrag, maar voor een film over een moordende en pratende kalkoen wellicht wat veel. We zullen het zien over vijf dagen.

Want via de site Kickstarter hebben de jongens op het moment van schrijven al iets meer dan 96.000 dollar verzameld! Via Kickstarter kan iedereen proberen een budget voor een (creatief) project bij elkaar te krijgen. Van te voren bepaal je het  bedrag, de deadline en eventuele beloningen voor Backers (mensen die het project steunen met geld). Het mooie is dat iedereen kan doneren en dat je alleen daadwerkelijk betaald als het gehele bedrag voor de deadline gehaald is.

Als je dit project steunt, hoeft dat natuurlijk niet voor niks. Zo krijg je voor $20 + $10 verzendkosten (ongeveer €20) een exclusieve gesigneerde DVD van de sequel, een dvd van de eerste film, plus een Turkey Swag Bag met stickers, buttons, postkaarten en meer! Er kan ook al vanaf één dollar gesteund worden overigens. En wil je in de film vermoord worden door Turkey, dan doneer je gewoon 1000 dollar.

De deadline is zaterdag 6 augustus en er moet dus nog 4000 dollar binnengehaald worden, zullen ze het redden en zal Thankskilling een sequel krijgen? Doneer kan hier.

Update 3 augustus: Een paar dagen voor de deadline is het project op Kickstarter de 100.000 gepasseerd, Jordan Downey en Kevin Stewart kunnen dus aan het werk om Thankskilling 2 daadwerkelijk te maken!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

14 gedachten over “Update: Thankskilling 2 haalt 100.000 via crowdfunding”

 1. Je bedoelt cinecrowd.nl, Frank? Betwijfel het, vooral omdat het daar om ‘bewezen’ filmmakers gaat. Hoewel ANOMALY er tussen zit, maar dat is dan ook een afstudeerproject (overigens blijkbaar een uitzondering op de regel van Cinecrowd). Dat lijkt me meer op sympathie. Verder is het allemaal weer lekker maatschappelijk verantwoord.

  Beantwoorden
 2. Iedereen kan toch gewoon terecht op kickstarter? Alleen gaat het afrekenen via amazon, Maart een beetje filmliefhebber heft daar wel een account lijkt me.

  Beantwoorden
 3. Ik bedoelde inderdaad Cinecrowd.nl, jamer dat ze zo streng zijn dan. Dat schiet ook niet op.

  En ja, je zou ook gewoon sites als Kickstarter kunnen gebruiken, niet onverstandig om je project een internationale draai te geven. Toch is iets Nederlands voor sommige filmmakers en donateurs wel laagdrempeliger.

  Beantwoorden
 4. @Martijn

  Nee, Kickstarter is alleen voor ‘US residents’, maar iedereen mag doneren. Ze zijn wel bezig met het openstellen voor meer landen. Zover is het echter nog niet.

  Beantwoorden

Plaats een reactie