Update: Thankskilling 2 haalt 100.000 via crowdfunding

In 2007 maakten studenten Jordan Downey & Kevin Stewart de hilarische no budget horror komedie Thankskilling over een moordende kalkoen met een grote mond! Thankskilling werd een bescheiden succes wat een behoorlijke schare fans op het internet opleverde. En deze fans schreeuwden om een sequel.

Was Thankskilling een “zo slecht dat het goed wordt”-film, deze keer gaan Jordan en Kevin voor “Fucking Awesome!”. Ze bedachten een ambitieus plan om een budget van 100.000 dollar bij elkaar te krijgen, in de filmwereld nog steeds een heel klein bedrag, maar voor een film over een moordende en pratende kalkoen wellicht wat veel. We zullen het zien over vijf dagen.

Want via de site Kickstarter hebben de jongens op het moment van schrijven al iets meer dan 96.000 dollar verzameld! Via Kickstarter kan iedereen proberen een budget voor een (creatief) project bij elkaar te krijgen. Van te voren bepaal je het  bedrag, de deadline en eventuele beloningen voor Backers (mensen die het project steunen met geld). Het mooie is dat iedereen kan doneren en dat je alleen daadwerkelijk betaald als het gehele bedrag voor de deadline gehaald is.

Als je dit project steunt, hoeft dat natuurlijk niet voor niks. Zo krijg je voor $20 + $10 verzendkosten (ongeveer €20) een exclusieve gesigneerde DVD van de sequel, een dvd van de eerste film, plus een Turkey Swag Bag met stickers, buttons, postkaarten en meer! Er kan ook al vanaf één dollar gesteund worden overigens. En wil je in de film vermoord worden door Turkey, dan doneer je gewoon 1000 dollar.

De deadline is zaterdag 6 augustus en er moet dus nog 4000 dollar binnengehaald worden, zullen ze het redden en zal Thankskilling een sequel krijgen? Doneer kan hier.

Update 3 augustus: Een paar dagen voor de deadline is het project op Kickstarter de 100.000 gepasseerd, Jordan Downey en Kevin Stewart kunnen dus aan het werk om Thankskilling 2 daadwerkelijk te maken!

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
14 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gorgal
Gorgal
12 jaren geleden

Het wordt tijd voor een crowdfunding-site voor Nederlandse genrefilms!

Frank Mulder
12 jaren geleden
Antwoord aan  Gorgal

Er is sinds kort wel Crowdfunding.nl, opzich zouden genreproducties daar terecht kunnen. Ik zal er eens opletten of er genredingen tussen verschijnen.

En:
Wohoo, go Thankskilling 2!

Gorgal
Gorgal
12 jaren geleden

Je bedoelt cinecrowd.nl, Frank? Betwijfel het, vooral omdat het daar om ‘bewezen’ filmmakers gaat. Hoewel ANOMALY er tussen zit, maar dat is dan ook een afstudeerproject (overigens blijkbaar een uitzondering op de regel van Cinecrowd). Dat lijkt me meer op sympathie. Verder is het allemaal weer lekker maatschappelijk verantwoord.

Frank Mulder
12 jaren geleden

Ik bedoelde inderdaad Cinecrowd.nl, jamer dat ze zo streng zijn dan. Dat schiet ook niet op.

En ja, je zou ook gewoon sites als Kickstarter kunnen gebruiken, niet onverstandig om je project een internationale draai te geven. Toch is iets Nederlands voor sommige filmmakers en donateurs wel laagdrempeliger.

Gorgal
Gorgal
12 jaren geleden

@Martijn

Nee, Kickstarter is alleen voor ‘US residents’, maar iedereen mag doneren. Ze zijn wel bezig met het openstellen voor meer landen. Zover is het echter nog niet.

Frank Mulder
12 jaren geleden
Antwoord aan  Martijn Knegt

Gaaf! Thankskilling 2 komt er dan daadwerkelijk!

VeryBloodyMary
VeryBloodyMary
12 jaren geleden

Wie heeft Thankskilling 1 gezien?

VeryBloodyMary
VeryBloodyMary
12 jaren geleden
Antwoord aan  Martijn Knegt

En? Hoe was ie?

14
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x