Danny Boyle’s Frankenstein ook in Nederland!

danny boyle frankenstein toneelVoor alle toneelliefhebbers brengen onder andere CineMec in Ede, Pathé Den Haag en Pathé Tuschinski Amsterdam op donderdag 17 maart en donderdag 24 maart het toneelstuk Frankenstein op het witte doek live vanuit the National Theatre in Londen. Het stuk is geregisseerd door de bekende filmregisseur Danny Boyle, die een Oscar won voor Slumdog Millionaire, was genomineerd voor Trainspotting en 127 Hours.

Voor alle toneelbezoekers is dit stuk een unieke ervaring. Frankenstein wordt door de bekende acteurs Jonny Lee Miller en Benedict Cumberbatch opnieuw tot leven gewekt in twee verschillende uitvoeringen met een unieke castwisseling. Op donderdag 17 maart wordt de rol van Victor Frankenstein door Jonny Lee Miller gespeeld en de rol van ‘het schepsel’ door Benedict Cumberbatch. Op donderdag 24 maart worden de rollen omgedraaid en speelt Cumberbatch de rol van Frankenstein en Miller de rol van ‘het schepsel’.

Deze dualiteit en transformatie van de hoofdrolspelers is een groot onderdeel van het proces en denken achter de productie. Hierdoor kan het publiek veel eigen verbeelding aan de voorstellingen toevoegen en worden zij een unieke ervaring. De versies zijn niet exact hetzelfde – het script is niet veranderd, maar de enscenering en de interpretatie van de personages verandert afhankelijk van wie de rol speelt.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=0FEakgJj-uA?rel=0&w=620&h=379]

Jonny Lee Miller heeft al veel rollen gehad in zowel TV-series (Dexter, Eli Stone) als op het witte doek (Trainspotting). In de film Trainspotting werkte Miller al samen met regisseur Danny Boyle.
Benedict Cumberbatch is vooral bekend van zijn rollen in Amazing Grace en de Britse films Atonement en The Other Boleyn Girl. In 2010 speelde Benedict de rol van Sherlock Holmes in de zeer goed ontvangen Britse serie Sherlock.

Frankenstein kan eenmalig worden bezocht, maar voor de ultieme ervaring kan er gekozen worden voor een combiticket bij CineMec in Ede, hiermee kan de toneelbezoeker voordelig naar beide voorstellingen.
De prijs voor een ticket voor één van de voorstellingen is € 17,50 incl. drankje (CJP/Student: € 12,50). De prijs voor een combiticket is € 25,- incl. drankje (CJP / Student: € 20,-).

De voortstelling is naast CineMec in Ede, Pathé Den Haag en Pathé Tuschinski Amsterdam ook in diverse andere bioscopen te zien.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Danny Boyle’s Frankenstein ook in Nederland!”

Plaats een reactie