Recensie: Dard Divorce stelt splatterfans niet teleur

Nathalie is net gescheiden, de strijd met haar ex-man om de voogdij over haar kinderen loopt tegen het eind en het lijkt duidelijk dat zij het zal winnen. Zij is advocaat en haar man kan zelf amper rondkomen met een baantje als kok in een fastfoodrestaurant. Maar ze zal de kinderen nog één weekend moeten afstaan aan hun vader voordat het zo ver is. Ze heeft een naar voorgevoel en als haar man opeens dodelijk gewond op haar veranda verschijnt verandert haar leven snel in een ware nachtmerrie.

Dard Divorce is de tweede film van Olaf Ittenbach die label Sodemented Cinema uitbrengt op DVD in Nederland (Garden of Love was de eerste). De Duitse Olaf Ittenbach staat bekend om zijn uitzinnige low-budget splatterhorror en Dard Divorce is hierin geen uitzondering. Deze film balanceert ergens tussen de (Duitse) amateurproducties en de direct naar video producties in. Uit de making of leren we bijvoorbeeld dat niemand betaald kreeg voor het werken aan de film en dat bijna alle binnenscenes zijn opgenomen in huize Ittenbach zelf. Hierdoor werd alleen in de weekenden geschoten, en dat een half jaar lang. Op IMDB staat een budget van €400.000 vermeld, wat ik eigenlijk nog vrij hoog vind.

Dit wetende moet je deze film dus anders benaderen dan een doorsnee studiofilm en ben ik voor aanvang al een stuk minder kritisch. Naast het regisseren, schreef en produceerde Olaf Ittenbach ook, en was hij bovendien ook verantwoordelijk voor de special effects, het moet gezegd, de man is enorm creatief en getalenteerd op dit laatste gebied. Maar helaas op die andere punten een stuk minder, zo zijn de dialogen vaak behoorlijk slecht (de nogal aanwezige Duitse accenten helpen hier ook niet echt bij). Het verhaal is ook niet echt om over naar huis te schrijven en het acteren ondermaats.

Echter, splatterfans die deze film halen omdat het een Ittenbach-film is zullen hier allemaal niet van wakker liggen en zullen ook niet teleurgesteld worden. Dard Divorce is namelijk weer een echt over de top ‘gorefest’ met tientallen scenes die verder gaan waar de gemiddelde horrorfilm afhaakt. Soms zijn deze scenes wat lachwekkend, maar meestal erg bruut en erg goed gedaan.

Raar trouwens dat de originele artwork waarop een naakte man met kettingzaag is vervangen door een vastgebonden naakte vrouw!

Dard Divorce verschijnt 18 april op DVD

Sterren: 3 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie