Spaanse dark fantasy thriller VERBO

Verbo posterSara is een tiener die de wereld waarin ze leeft niet begrijpt. Alleen Liriko, een mysterieus personage die haar raadselachtige berichten stuurt, lijkt haar te begrijpen. Haar zoektocht naar de zin van het leven leidt naar een geheime wereld, waar ze zal beginnen aan een groot avontuur van leven en dood.

Verbo gaat volgens regisseur Eduardo Chapero-Jackson eigenlijk over de huidige jeugd, die rondhangt op Youtube, niet naar buiten gaan zonder iPod, die woont op Facebook, die een SMS-taal hebben uitgevonden oftwel de jeugd. Het verhaal van Verbo wordt verteld met een combinatie van muziek, videogames, graffity en Japanse manga, aangevuld met de standaard thema’s tienerliefde, opstandigheid en de wereld willen veranderen.

“Be the change you want to see in the world”

Sara’s is een vijftien-jarige meisje met een bijzondere vermogen om die dingen te zien die anderen voorbij laten gaan. Maar ook een meisje dat zo verlegen is dat ze niet in staat is zichzelf te uiten. In de wereld van Verbo ontmoedt ze surrealistisch, mysterieus, videogame-achtige karakters; Liriko, Medussa, Prosak en Totem. Deze iconische karakters zullen Sara’s gids zijn op het avontuur waarin ze op een reeks verschrikkelijke confrontaties worden getests en helpen om de geboorte te geven aan een nieuwe Sara. Een Sara waarvan de nieuwe en krachtige stem  de wereld kan veranderen.

Regisseur Eduardo Chapero-Jackson wil het gevoel dat Verbo geeft overdragen aan het publiek,  dat wij allen de mogelijkheid en de verantwoordelijkheid hebben om de wereld te veranderen: “Be the change you want to see in the world”.


Verbo komt van de Spaanse studio Filmax van onder andere de [REC]serie, in samenwerking met productiehuis Telecinco Cinema van Pan’s Labyrinth en The Orphanage. De film zal dit jaar uitkomen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie