Wordt Stephen King’s The Dark Tower ook een game?

De Donkere Toren - Stephen KingHoewel de toekomst van de Dark Tower televisie- en filmadaptatie nog onduidelijk is, heeft Ron Howard tegenover Deadline inmiddels zijn interesse geuit voor een Dark Tower game.

Ron Howard heeft het ambitieuze plan opgevat om Stephen King’s Dark Tower-serie te verfilmen, zowel voor televisie als het witte doek. Het is de bedoeling dat de drie speelfilms en de twee televisieseizoenen elkaar afwisselen, maar vooralsnog schijnt Universal problemen te hebben met het budget. Inmiddels gonst het wel van de geruchten dat Javier Bardem de rol van Roland Deschain gaat spelen.

Ron Howard gooit nu extra olie op het vuur door over een Dark Tower videogame te beginnen. Volgens hem bevat de Dark Tower-reeks elementen die waarschijnlijk nooit op het witte doek of de beeldbuis zullen verschijnen, maar die fantastische mogelijkheden bieden voor een game, zonder de serie of de film te herkauwen.

Er is al met gamedesigners gesproken en er wordt enthousiast gereageerd op het initiatief, het is een manier om alle media te gebruiken. Ook Universal ziet dit als een toegevoegde waarde waar ze veel baat bij kunnen hebben.

Hoewel Howard enthousiast is, geeft hij ook aan een dergelijk project doodeng te vinden. Daarbij heeft hij het schrikbeeld van Avatar The Game voor ogen, dat door James Cameron aangekondigd werd als een volwaardige en hoogkwalitatieve aanvulling op de film, maar erg teleurstelde. Net als de serie en de films, blijft het dus even afwachten of de Dark Tower-game er echt komt.

Interessant artikel?

Plaats een reactie