The Dark Tower start productie en de hoofdrolspelers zijn…

Het is alweer bijna 9 maanden sinds wij over The Dark Tower-verfilming schreven, maar vandaag is dan eindelijk de productie van dit monsterproject gestart! En Donkere Toren-schrijver Stephen King zelf kondigt de hoofdrolspelers aan op Twitter:

Click here to display content from Twitter.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

The Dark Tower is een avontuur dat de genres fantasy, spagetti western, sciencefiction en horror overlapt, het beschrijft Roland Deschain als de laatste scherpschutter op een zoektocht naar een object dat de ‘Donkere Toren’ wordt genoemd en toegang zou bieden tot alle universa. Matthew McConaughey speelt de mysterieuze man in het zwart, Walter Padik en Idris Elba zal de rol van Roland Deschain, The Gunslinger gaan vertolken.

The Dark Tower - cast Matthew McConaughey en Idris Elba
Matthew McConaughey en Idris Elba in The Dark Tower (afbeelding EW.com)

De regie van de eerste The Dark Tower-film is in handen van Nikolaj Arcel, in een interview met Entertainment Weekly vertelt hij dat de opnames over 7 weken beginnen in Zuid-Afrika. Hij werkte voor het script samen met Anders Thomas Jensen, Akiva Goldsman en Jeff Pinkner.

In hetzelfde interview laat Stephen King weten verheugt en verrast te zijn. “The thing is, it’s been a looong trip from the books to the film,” vertelt de schrijver, en om het in context te plaatsen: “When you think about it, I started these stories as a senior in college, sitting in a little sh-tty cabin beside the river in Maine, and finally this thing is actually in pre-production now.”
The Dark Tower
King is zeker zelf ook betrokken bij de verfilming, zo heeft hij aangedrongen dat de eerste zin uit de boeken exact overgenomen wordt in de verfilming. Toch begint het verhaal pas halverwege het verhaal van de Donkere Toren. De schrijver snapt dat sommige fans hier straks mogelijk boos om zullen worden, maar hij is er van overtuigd dat ze het uiteindelijk begrijpen; “because it is the story”

Over welk boek uit de reeks nu exact het begin van de verfilming wordt wil ook regisseur Nikolaj Arcel niet teveel loslaten, behalve dat het zich in het heden afspeelt.

Toen het gigantische project in 2010 ontstond waren er plannen voor 3 films en een tv-serie die deze delen met elkaar verbond. Helaas kwam het niet van de grond bij NBC Universal en later ook niet bij Warner Bros. Maar nu het project bij Sony ligt, is er weinig aan het idee verandert. Stephen King vertelt: “They’re still holding on to this idea that they can do a TV series, and they’ve got it pegged for that”. Toch hangt dit nog wel af van het succes van deze eerste film.

The Dark Toren verfilming zal op 13 januari 2017 uitkomen, precies op mijn verjaardag. Zou ik voor die tijd alle 8 Donkere Toren-boeken uit kunnen lezen?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “The Dark Tower start productie en de hoofdrolspelers zijn…”

  1. Hier kijk ik echt naar uit. Toen de boekenserie uitkwam heb ik het gelijk gelezen. Dus ben nu wel benieuwd hoe het uitpakt in de filmversie.

    Beantwoorden

Plaats een reactie