Nieuwe 11-11-11 trailer arriveert (Darren Lynn Bousman)

11-11-11 Darren Lynn-BousmanMet de aanprijzing ‘van de regisseur van Saw II, III en IV’ verwacht je een lomp en bloederig hak- en zaagfestijn. Maar nu de trailer van 11-11-11- er is, blijkt de nieuwe horrorfilm van Darren Lynn Bousman, toch van een heel ander hout gesneden.

Plottechnisch kan het nog alle kanten op gaan met 11-11-11. Goed of slecht, moeilijk te zeggen… Het verhaal van een man die steeds met dezelfde nummers in aanraking lijkt te komen doet wel heel erg denken aan bijvoorbeeld het niet zo goed gelukte The Number 23 met Jim Carrey. Tegelijk is het wel herkenbaar, want hoe vaak gebeurt het niet dat je langs een digitale klok loopt die op precies 11:11, dan wel 12:12 of 22:22 staat te knipperen? En elke andere opvallende cijfercombinatie. Het heet het ’11:11 effect’ en veel mensen geloven dat het een manier is waarmee de geestenwereld zich wil openbaren aan ons stervelingen. Maar het is ook een manier voor veel mensen om hun leven meer depgang te geven. Het aantal huwelijken dat plaatsvond op data als op 05-05-2005, 07-07-2007, 08-08-2008 et cetera is gemiddeld hoger dan de rest van de dagen in die jaren. Zelfs 06-06-2006 bleek voor veel wat meer duistere types een ideale trouwdag.

Hoe dan ook, opeenvolgende nummers hebben ‘iets’ en het is dan ook niet gek dat dit jaar door velen wordt uitgekeken naar 11 november, wat dit jaar voor velen ‘meer’ zal zijn dan alleen de start van het carnavalseizoen. 11-11-11 haakt hier op in en vertelt het verhaal van schrijver Joseph (Timothy Gibbs) die na de dood van vrouw en kinderen naar Barcelona afreist, alwaar zijn vader ook nog eens op sterven ligt. Om voor hem nog onduidelijke redenen komt Joseph steeds vaker in aanraking met het nummer 11 en hij raakt er dusdanig door geobsedeerd dat ook de datum 11-11-11 speciaal moet gaan worden. Wie de trailer bekijkt zal aanvankelijk nog aan en iets paranormaal donker drama denken, maar op het moment dat je in de trailer het door Michael Landes gespeelde karakter Samuel hoort zeggen “I believe in God and with that comes belief in the devil”, zie je dat dit 11-11-11 best wel eens een eng geheel vol demonen en ander gespuis uit de hel zou kunnen gaan worden.

Een klein nadeeltje. De film gaat hier in Nederland precies een dag te vroeg in première. 10 november is het zo ver. De vrijgegeven trailer zie je hier:

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
2 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frank Mulder
12 jaren geleden

Ben benieuwd, klinkt vermakelijk 🙂

Sjors
Sjors
12 jaren geleden

Ik ben benieuwd of het bovennatuurlijke aspect van de film visueel goed is uitgewerkt. De beelden in de trailer doen me daar aan twijfelen. Verder lijkt het me wel een gave film.

2
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x