Imagine Film Festival 2021 vindt 7/17 april plaats op meer locaties

Afgelopen jaar moest het Amsterdamse fantastische filmfestival Imagine verplaatst worden en vond gedeeltelijk online plaats. Dat weerhoudt de organisatie er niet van om positief te blijven en voor 2021 de normale april maand aan te houden: Het Imagine 2021 vindt plaats van 7 tot en meer 17 april!

Er vinden verder diverse veranderingen plaats. Zo worden naast het Eye Filmmuseum ook activiteiten georganiseerd in de Filmhallen, Pathé Arena en een aantal vestigingen van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA).

Net als elk jaar heeft het festival een aantal hoofdthema’s, dit jaar zijn dat:

  • In Geesten en Demonen in de Indonesische genrefilm richt Imagine de schijnwerper op de manier waarop lokale mythen en folklore een rol spelen in de Indonesische fantastische cinema.
  • Het jaarlijkse wetenschapsprogramma Things to Come richt zich dit jaar op kunstmatige intelligentie vanuit een diep menselijk perspectief.
  • Imagine Expanded, het digitale onderdeel van het festival, heeft twee onderdelen in focus: The Body over representatie en lichamelijkheid in de virtuele ruimte, en aandacht voor game developers uit niet-westerse landen.

Ook wordt er een programma voor professionals opgetuigd onder de titel Imagine Industry. Hiermee richt het festival zich op zowel opkomend talent als gevestigde makers. Ook kunnen filmmakers zich tot 15 februari aanmelden voor het Imagine Project Platform.

Meer informatie volgt de komende maanden, we houden je op de hoogte.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Imagine Film Festival 2021 vindt 7/17 april plaats op meer locaties”

  1. Hoezeer ik het ze ook gun dat het festival weer normaal doorgang kan vinden, ben ik erg bang dat dit nog wat te optimistisch is. Als ik zo zie hoe het gaat met het vaccinatieprogramma, denk ik dat we blij mogen zijn als de zomer weer enigszins normaal wordt. Maar ik help het ze van harte hopen!

    Beantwoorden
  2. Ik sluit me aan bij eerder commentaar. Gezien de flowcharts van de vaccinaties duurt het nog wel even en blijven maatregelen tot de zomer van kracht. Ik snap dan ook niet goed waarom er gekozen wordt voor een uitgebreid verspreide programmering ipv een centrale en dus te beheersen ongeving. Terug naar Alhambra proporties en daarbij minder pretentieus. Wel zo overzichtelijk.

    Beantwoorden

Plaats een reactie