David Cronenberg en Sam Raimi werken aan nieuwe TV-Serie

Regisseur David Cronenberg, bekend van eXistenZ, Videodrome en The Fly, werkt aan een nieuwe TV-Serie genaamd Knifeman. Cronenberg zal de pilot voor zijn rekening nemen en zal verder optreden als uitvoerend producent. Sam Raimi (Evil Dead) zal de film mede produceren. Cronenberg heeft overigens in het verleden al eens vaker afleveringen van diversen TV-series opgenomen. Zo regisseerde hij onder andere een aflevering van de Friday the 13th-serie.

Knifeman is gebaseerd op de biografie van John Hunter geschreven door Wendy Moore. Hunter is een radicale en zelf-opgeleide chirurg uit de 18e eeuw, die er een nogal extravagante en onorthodoxe manier van werken op nahield. Hunter stond in die tijd bekend als een chirurg die gebruik maakte van allerlei vergaande expirimenten en was zijn tijd ver vooruit.

De verwachting is dat de TV-serie meer een drama zal worden dan een horrorserie. Maar toch, gezien de reputatie van Cronenberg en die van Raimi, zal de serie controversionele onderwerpen niet uit de weg gaan.

 
Knifeman wordt geschreven door Rolin Jones (Friday Night Lights, Weeds) en Ron Fitzgerald (Friday Night Lights).

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Chris
Chris
11 jaren geleden

Wikipedia : It has recently been alleged that Hunter’s brother William, and his brother’s former tutor William Smellie, were responsible for the deaths of many women whose corpses were used for their studies on pregnancy.John is alleged to have been connected to these murders, since at the time he was acting as William’s assistant.

1
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x