Daymare 1998 komt in april naar PS4 en Xbox One. Kijk de trailer

Daymare 1998 is een hardcore horroravontuur met een camerastandpunt in de derde persoon. Dat wil zeggen dat je de protagonisten over de schouder meekijkt, in plaats van dat je het door de ogen van de hoofdrolspeler ziet. Je moet een strategische benadering hanteren voor zowel het vechten als het oplossen van puzzels.

Er is een geheim laboratorium die een dodelijk chemisch wapen ontwikkeld. Uiteraard gaat er iets fout en er wordt een team specialisten naar toe gezonden om te verzekeren dat dit niet een loos alarm was. Jij maakt dit verhaal mee vanuit drie verschillende standpunten; een boswachter, een elite soldaat en een helikopterpiloot. Het verhaal ontvouwt zich in een klein, slapend stadje wat langzaam transformeert in een dodelijk gebied met bloeddorstige monsters. Welkom in jouw dagmerrie.

Het spel doet mij heel erg denken aan de Resident Evil-series en andere survival horrors uit de jaren 90. (Denk aan Silent Hill, Alone in the Dark, Clock Tower en Parasite Eve) Mijn interesse is gewekt in ieder geval.

De game Daymare 1998 is al een tijdje uit op PC en wordt grotendeels positief ontvangen. Een release op PS4 en Xbox One vindt plaats op 28 april. Yay.

DAYMARE 1998 Launch Trailer (2019) PS4 / Xbox One / PC

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie